Noutăţi

Riverside, Wasteland – With The Sun Tour 2020, setlist virtual

Ieri, Riverside a lansat o provocare către publicul care urmează să i se alăture în ultima etapă a turneului Wasteland, ce va ajunge și în România pe 12 martie (info aici), și anume să-și imagineze un setlist ideal. Accept această provocare și voi înșirui aici un setlist, cât se poate de subiectiv, chit că alegerea unui număr limitat de compoziții este de fapt provocarea adevărată. Cu greu cred că am putea, fiecare dintre noi, fani Riverside, să alegem doar câteva piese dintr-o discografie magnifică cap-coadă. Dar să încercăm.

Selecția evidentă vizează albumul lor cel mai recent, Wasteland, întrucât este, până la urmă, un turneu de promovare al său. Din motive cât se poate de clare, voi sări peste piesele incluse în prima parte a turneului, pentru un plus de nou. Asta din start ne lasă, așadar, fără Acid Rain, Vale of Tears, Wasteland, Guardian Angel. Voi alege, însă, includerea a Lament, fiindcă este, într-adevăr, cel puțin pentru cei care au ratat prima tură a turneului, o experiență cu totul aparte și răvășitoare auzită live. În continuare, preferatele personale de pe acesta de altfel, River Down Below și The Night Before nu cred că ar putea lipsi din acest setlist, prima menționată fiind o purtătoare a esenței Riverside întru totul, incluzând chiar și elementul recursiv în discografia trupei – râul. Cu aceasta aș alege să dau startul recitalului, pe ritmuri de take me to the river down below. The Night Before însă este asemeni unui cântec de leagăn cu o melancolie neasemuită, ideal pentru încheierea concertului, în umila-mi opinie.

Bun, acum că am acoperit alegerile evidente, să facem o trecere prin restul discografiei. În idealul meu acesta acoperă întreaga lor discografie pe cât posibil, așadar voi încerca să trec prin întregul ei.

Debutăm incursiunea în trecut cu The Curtain Falls (Out Of Myself). O compoziție clasică în istoria trupei, așa cum vor fi majoritatea incluse în setlist-ul acesta, The Curtain Falls demonstrează forța și atuurile formației încă din fașă și rămâne o favorită a publicului și în zilele noastre. Complexă, dar emoțională, piesa garantează să cucerească și noii inițiați în muzica Riverside.

Eram pregătită să adaug Second Life Syndrome (fiindcă cum să nu?!), dar fiindcă aceasta a fost inclusă și în setlist-ul primei etape a turneului, voi merge pe varianta Dance With The Shadows, extrasă de pe același material discografic. Pe măsura a SLS, această piesă va fi un deliciu pentru fanii prog. De altfel, poate fi și interpretată în întregime, comparativ cu SLS, cu cele 11 minute ale sale.

EP-urile Riverside sunt printre preferatele mele, Memories In My Head fiind, cred, în top 3 materiale Riverside, prin urmare nu le pot trece cu vederea. Pentru o baladă care să marcheze seara voi alege The Time I Was Daydreaming (Voices In My Head), pe când de pe anteriorul menționatul (deși cu mare greutate), voi alege Goodbye Sweet Innocence, fiindcă mi-ar plăcea să vedem și ceva rar inclus în ce cântă trupa pe scenă (sau deloc).

În ceea ce privește Rapid Eye Movement cred că alegerea evidentă ar fi Panic Room. Eu voi alege însă Parasomnia, fiindcă cred că ar lega setlist-ul trecutului și prezentului într-un mod cât se poate de coerent și frumos, având elemente din ambele perioade. Într-un mod similar voi proceda și cu Shrine of New Generation Slaves. Deși din perspectiva publicului tind să aleg We Got Used To Us sau The Depth of Self-Delusion, voi merge pe varianta Escalator Shrine, fiindcă în opinia mea compoziția aceasta este o capodoperă, pe măsura SLS, și merită o expunere live cât mai mare.

Dar să nu uităm de Anno Domini High Definition. În cazul acesta voi merge pe evident, Left Out (Egoist Hedonist îi face competiție serioasă, însă a fost deja inclusă în setlist-ul anterior). Oricum ar fi, o clasică precum Left Out nu poate da niciodată greș în fața audienței.

Ultimul material care ne rămâne de vizitat este Love, Fear and the Time Machine, ultimul înregistrat alături de Piotr și cât se poate de special. În amintirea sa, aleg fără urmă de îndoială Towards The Blue Horizon, compoziția pe care Duda i-a dedicat-o. Urmată de The Night Before totul ar avea o fluiditate perfectă.

Setlist-ul arată așadar astfel:

 1. River Down Below
 2. The Curtain Falls
 3. Dance With The Shadows
 4. The Time I Was Daydreaming
 5. Lament
 6. Parasomnia
 7. Escalator Shrine
 8. Goodbye Sweet Innocence
 9. Left Out
 10. Towards The Blue Horizon
 11. The Night Before

În ceea ce privește bis-ul, voi include 2 piese pe care mi-ar plăcea să le aud live, de asemenea, din considerente personale:

 1. Caterpillar and the Barbed Wire – poate preferata personală de pe Love, Fear and the Time Machine.
 2. Deprived (Irretrievably Lost Imagination) – însă fiindcă are un outro ce ar necesita un saxofon, voi alege ca rezervă pentru aceasta I Turned You Down.

 

 

 

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
error: Content is protected !!