Prog Talk cu Geanina

Riverside și ce a realizat împreună cu Piotr

riverside

O veste grea atârnă asupra lumii prog moderne. Piotr Grudziński, chitaristul trupei Riverside şi unul dintre fondatorii trupei, a încetat ieri din viaţă.
Este o veste cu siguranţă devastatoare pentru trupă, dar şi pentru fani. Vorbind din perspectiva unei fane, care cu greu recunoaşte a ratat, din pricina unor diferite circumstanţe, concertele lor în România, vestea este cu atât mai grea. Piotr a însemnat mult pentru partea chitaristică a trupei, dar şi pentru integritatea sa.

Însă, în loc povestesc viaţa sa, m-am gândit cel mai bun omagiu pentru acest mare chitarist ar fi fac cunoştinţă cu ceea ce a însemnat el pentru Riverside tocmai prin câteva piese reprezentative pentru virtuozitatea sa. Sau poate reamintesc de ea. Într-un alt articol, pe o notă poate ceva mai veselă, vă voi povesti mai multe despre Riverside şi despre motivele pentru care nu ar trebui lăsaţi această trupă treacă pe lângă voi.
Astăzi însă vorbim despre Piotr. Până la urmă ce este un muzician, dacă nu muzica sa, și cum îl puteți cunoaște mai bine, dacă nu prin muzica sa. Iar Riverside este Riverside şi datorită lui.

Vă las așadar câteva amintiri muzicale de la el, fiecare de pe câte unul dintre cele şase albume lansate de Riverside, în ordinea lansării:

Out of Myself” (2004):

Second Life Syndrome” (2005):

Rapid Eye Movement” (2007):

https://youtu.be/RhXWzads9YI

Anno Domini High Definition” (2009):

Shrine of New Generation Slaves” (2012):

Love, Fear and the Time Machine” (2015):

Riverside se afla acum în plin turneu de promovare a ultimului album, poate cândva și în drum spre noi.

„We thought we could go

Until we would fade

Traveling across the fallen earth

And the foreign lands, we survived

To believe that this is not the end”

Stay prog,

Geanina

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...