Noutăţi

Riverside, live în București și Cluj-Napoca

După concertul excepțional susținut în cea de-a treia ediție a festivalului SoundArt, renumita formație poloneză Riverside revine în 12 Martie pe scena clubului Quantic din capitală și pe 13 martie în Form Space din Cluj-Napoca  cu un ultim show ce face parte din turneul ‘Wasteland’ și care va conține un setlist special, un cadou deosebit pentru fanii din România.

Bilete sunt disponibile în rețeaua www,iabilet.ro la următoarele prețuri:
Presale: 80 Lei
În ziua concertului: 100 Lei
Link: https://www.iabilet.ro/bilete-bucurești-riverside-quantic-46631/

Riverside a fost înființată în Varșovia, în 2001, și are până în prezent 7 materiale discografice, majoritatea fiind lansate sub egida prestigioasei case de discuri Inside Out Records. Cel mai recent album al trupei, ‘Wasteland’ a fost lansat în data de 28 septembrie, 2018.
Asemănată deseori cu Pink Floyd sau Dream Theater, Riverside este una din cele mai bine cotate trupe de progressive rock din Europa.
Odată cu lansarea primului material discografic, ‘Out of Myself’ (2003), succesul pe care l-a avut în Polonia a adus formației Riverside un contract cu casă de discuri americană Laser’s Edge, dar și o colaborare cu pictorul Travis Smith (Dewin Townsend, Anathema).
Începând cu cel de-al doilea album de studio al trupei, ‘Voices în My Head’, material lansat inițial în Polonia (Mystic Production) apoi relansat internațional sub egida InsideOut, Riverside și-a început cariera în adevăratul sens al cuvântului, concertând în întreaga lume și înregistrând vânzări masive, iar ‘Rapid Eye Movement’ (2007), al treilea album de studio, a adus trupei o colaborare cu Dream Theater pentru segmentul european de turneu al legendarei trupe. ‘Anno Domini High Definition’ (2009), ‘Shrine of New Generation Slaves’ (2013) și ‘Love, Fear and the Time Machine’ (2015) nu au făcut decât confirme faptul Riverside este o formație cu o identitate extrem de specială.
În 2016, chitaristul Piotr Grudziski a decedat în urma unui stop cardiac, iar compilația ‘Eye of the Soundscape’, a devenit ultimul material înregistrat în formula clasică Riverside.
Cel mai recent album de studio al trupei, ‘Wasteland’, surprinde publicul cu un nou val de emoții puternice și acorduri magice de chitară.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!