Noutăţi

Rezumat Rocanotherworld

Cea de-a patra ediție a festivalului Rocanotherworld s-a încheiat săptămâna trecută la Iași. Între 20 și 24 iunie, la activitățile desfășurate în Parcul Expoziției și pe Pârtia de Schi, au participat peste 40.000 de oameni dornici să fie curioși, diferiți și pentru alții.

Festivalul este dedicat comunității ca un simbol al celebrării creativității, al spiritului liber și altruist, iar toate activitățile sunt conturate în jurul conceptului de sharing. Între obiectivele festivalului se numără susținerea artiștilor din diverse sfere de activitate, cât și creșterea conștientizării asupra problemele actuale ale societății și sporirea implicării comunității în rezolvarea sustenabilă a acestora.

Această ediție a avut trei scene care au găzduit concerte de muzică: alternativă, electronică și acustică. Peste 40 de trupe și 30 de DJs s-au alăturat și au susținut cauzelor festivalului.

Participarea la evenimente a fost cu titlu gratuit, participanții având totuși opțiunea de a dona. Fondul Rocanotherworld este un fond destinat susținerii artiștilor și a producției lucrărilor lor și Cauza Rocanotherworld – ce are drept scop revitalizarea pârtiei de schi din Iași, pentru perioada caldă a anului, cu sprijinul partenerilor de la Kaufland România. Vor fi realizate soluțiile smart de amenajare, prin colectare selectivă, energie regenerabilă și diverse tipologii de locuri de stat, instalații interactive și de reflectare asupra naturii. Întregul sistem de intervenții în spațiu nu va fi intruziv, ci în armonie cu mediul natural, pentru protejarea acestuia.

Trupele care au concertat pe scena de la baza pârtiei sunt: Adam’s Nest, Aida și Noi, Alex & The Fat Penguins, Amalia Gaita, Ana Coman, Argatu’ & Mos Martin, Cardinal, CRIZE, Days of Confusion, Dilimanjaro, D-L Goe, El Negro, Fine, It’s Pink, FiRMA, Grimus, Harlequin_Jack, Les Elephants Bizarres, Lucia, Macanache, Moon Museum, Moonlight Breakfast, Melting Dice, Mr.jurjak, NEXT EX, NoruNegru, Pinholes, Rockabella, STEMA, Tourette Roulette, The Mono Jacks, Via Dacă, Zimbru, Zoli TOTH.

Suntem onorați să vedem interesul din ce în ce mai mare al artiștilor care concertează pe scena Rocanotherworld. Energia publicului și sprijinul partenerilor care ni se alătură în demersul nostru a lăsa o culoare frumoasă în urmă, ne dau forță să fim mai curioși, mai diferiți și mai pentru alții, de la ediție la ediție” declară Patricia Roxana Butucel, director festival.

Scena de muzică electronică, curatoriată de doi promotori locali de evenimente cu specific, Techno Wall și Lunar, s-a desfășurat în 3 seri de petreceri, 21-23 iunie, ce au avut ca invitați DJs locali și naționali: Donisan, Met Radu, Hip, Emann, Istra, Puxumos, Mike T, Andrei Ichim, Eder, Oamr, Serban, Chrivu, Hipp, EmTD, Gabi, Dru, Haldous, Richter, Iulian Toma, Mircea Ivan, Horace Dan D., BACk on Wax, Roberth și Filtrack.

În Parcul Expoziției au avut loc în zilele de 23 și 24 iunie manifestările dedicate prietenilor necuvântători, blănoșii fără de stăpân, din adăposturile și padocurile ieșene. În acest sens, PET Event s-a alăturat manifestării Ai cumva o păturică?”, în cadrul căreia s-au strâns 1720 kg de hrană umedă și uscată pentru căței și pisici, 700 lei, pături, clor și jucării.

Tot în Parcul Expoziției a avut loc în cele 2 zile o serie de concerte acustice alături de Sea Section, Coven Clash, Sandu Bantaș, Stash, Melting Dice, Ancuța Ciocoiu și Alexu and The Voices Inside. 

Au fost organizate în parteneriat cu Altiași.ro o serie de dezbateri pe teme culturale și contemporane, precum: muzică și literatură contemporană, finanțarea proiectelor culturale, mizele dezvoltării urbanistice ale Iașului, în căutarea unui festival major de film la Iași, artă contemporană și design la Iași, având invitați de seamă la nivel național: Ștefan Teișanu (Centrul Cultural Clujean), Irina Cios (AFCN), Cristian Busuioc (DokStation), Răzvan Scurtu (Smida Jazz), Dragoș Zamoșteanu (DOCest) șa.

Rocanotherworld e o întâmplare care te invită să redescoperi Iașul, indiferent că ești turist sau localnic. E o dovadă că orașul renaște încontinuu prin oamenii săi. Sunt bucuros de fiecare dată să revin în acest Iași pe care îl iubim cu toții.”, mărturisește Ștefan Teișanu, Director al Centrului Cultural Clujean și Fondator al Asociațiilor Fapte și Nord.

În festival s-au implicat peste 140 de voluntari, cu vârste cuprinse între 16 și 45 de ani, care au participat activ în timpul festivalului, precum și în perioada premergătoare acestuia. Rocanotherworld a fost o experiență unică și de neuitat. Oricât de obosită eram, când ajungeam acolo, mă încărcam cu o energie pozitivă inimaginabilă. Acest festival va rămâne mereu în inima mea.”, mărturisește Alexia Bursuc, voluntară.

Organizatori: Asociația Industrii Creative, Showberry

Supporting Partners: Kaufland România
Sponsors: Distileriile Bran, Vitamin Aqua, Casa de Vinuri Cotnari, SCC, Basware, Centric, Ness, Levi9, CGM, Printco
Cu sprijinul: Primăria Municipiului Iași
Parteneri media: Radio Guerrilla, Wink Media, Viva Fm, Radio Hit, Ambra Sign

Parteneri de ospitalitate: Casa Auto, Pleiada Boutique Hotel, Bellaria, Oscar, Casa Vânătorul, Mamma Mia, Vivo
Friends: Coriolan, Iasi Sting, Serviciul Voluntar de Ambulanță, Subsign, Doamne Ferește, Argo

#BeCurious #BeDifferent #BeForOther

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...