Noutăţi

Revolution Festival la Muzeul Satului Bănățean

Festivalul va avea loc în perioada 3 – 4 iunie, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. În total, evenimentul va avea opt zone, fiecare dintre acestea fiind dedicată unui alt stil muzical, fie că e vorba de rock, electro, trance, dance, latino sau altele. De asemenea, între aceste zone se va afla și „Lunatica” un oraș nou… utopic.

 

„Este un oraș utopic cumva «label-uit» pentru Timișoara, are o foarte mare legătură cu orașul, deși nu se aplică doar la Timișoara, în care teoretic noi, într-un mod minimal, încercăm să regăsim lucruri pe care nu le avem în orașul real: nici în cel online, nici în cel offline. Spre exemplu în acest oraș avem un cinematograf de artă, avem polițiști locali care zâmbesc, care ajută, care împart atenții, o măslină un pahar, la modul real. Avem și «selfie spot-uri» doar că nu sunt cele la care se așteaptă lumea și foarte important această zonă este realizată de o parte a Timișoarei, o parte mică, partea de artiști independenți. Sunt atât de puțini și atât de buni și cu care noi ca oraș nu avem nicio treabă, parcă suntem în război cu ei. Avem tot felul de performeri, avem și animale implicate, la modul serios. Și-au oferit tot sprijinul. Am acceptat, nu puteam să refuzăm. Eu cred că zona aia va trăi mai mult decât e festivalul, chiar dacă inițial a fost gândită doar pentru festival, eu cred că va trăi mai mult”, a declarat Flavius Băican, unul dintre organizatorii festivalului.

O altă zonă care nu trebuie ratată este Circo Panico. Aceasta a fost creată special pentru Revolution Festival, iar la nivel conceptual programul este împărțit între show-uri de circ nocturn și concerte de electro-swing. În cadrul programului se regăsește și proiectul Count Bassy, care este pregătit de Chris Tofu, creatorul zonei Shangri La de la Glastonbury Festival. De asemenea, la Circo Panico vor performa trupe din toată lumea, precum Canada, Austria sau Marea Britanie. Astfel, vă veți afla în compania ce lor de la Candy Apple Jazz Band, Hot Ass Brass, Erik and the Wordly Savages, DJ Chris Tofu, Eugen The Cat, Troy Savoy, Feel Good Production și Cuantune.

Tot la Revolution, cei pasionați de skateboarding se vor bucura de skate park-ul care se va deschide în festival. Astfel pentru două zile, cei care au plăci se pot da în voie, iar curioșii pot să urmărească demonstrații realizate de profesioniști. Parcul va fi deschis, vineri și sâmbătă, de la ora 18 până la 3 dimineața.

În ceea ce privește programul muzical, Revolution nu dezamăgește nici anul acesta.

Astfel, vineri, 3 iunie, distracția de la Music Guru (scena principală) va începe la ora 18:15, când BLAZZAJ (RO) va urca pe scenă. De la ora 19.05, vom putea să dansăm alături de RITAM NEREDA (RS). Apoi, de la ora 20:30 se pregătește un show incredibil marca SUICIDAL TENDENCIES (USA). Tot vineri, pentru prima oară în România, rebela Hollywood-ului, JULIETTE LEWIS, împreună cu THE LICKS, va pune stăpânire pe rEVOLUTION Festival, de la ora 22:10. Aproape de miezul nopții, de la 23:55 vor concerta cei de la CTC (RO), urmând ca de la ora 01:00 distracția să continue cu RONI SIZE & KRUST presents FULL CYRCLE (UK). Noaptea continuă cu BLACK SUN EMPIRE (NL), care vor ajunge pe Music Guru la ora 02:00. O oră mai târziu, se vor instala FRED V & GRAFIX feat DYNAMITE MC (UK). Programul de la scena principală va fi încheiat de MI-TZU B2B DAMAJA BTOB (RO), set care va începe la 04.00.

Pentru ziua de sâmbătă, 4 iunie, seria de concerte de la Music Guru va fi deschisă de BIO (RO), de la ora 18:15. De la ora 19:00, scena le va aparține celor de la MONO JACKS (RO), urmând ca de la 20:10 să cânte HLADNO PIVO. Grecii de la PLANET OF ZEUS (GR) ne pregătesc un show rock de zile mari, de la ora 21:20, iar celebra trupă britanică SKUNK ANANSIE (UK) va ajunge pe Music Guru de la ora 22:50. Timp de jumătate de oră veți avea timp să vă rehidratați și să vă găsiți o nouă porție de energie pentru că scena îi va renevi, de la ora 00:30 lui MAXIM (THE PRODIGY) feat. CIANNA BLAZE (UK). De la ora 02:00, va intra în acțiune TOBYONE (UK), urmat de DUDU (RO), de la ora 03:00 și de DUMBO (RO), de la 04:00.

Desigur, în fiecare seară a evenimentului distracția va continua și după încheierea programului de la scena principală. De asemenea, pe tot parcursul festivalului vor mai performa sute de artiști din toată lumea, care se vor regăsi la celelalte șapte zone ale rEVOLUTION. Programul complet poate fi găsit .

Spre deosebire de anul trecut, la ediția 2016, la intrarea în festival fiecare vizitator va primi o brățară, deci va putea să iasă și să intre din incinta Muzeului Satului. În ambele zile ale evenimentului accesul în spațiul festivalului este permis de la ora 18.

Pentru cei care vor să vină la festival, abonamentele pe două zile, cumpărate în avans costă 99,99 de lei. Cei care vor cumpăra bilete pe durata Revolution trebuie să scoată din buzunar 99,99 de lei pentru un bilet de zi și 124,99 de lei pentru un abonament pe două zile.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...