Noutăţi

REȘIȚA ROCKS revine în forță alături de Ovidiu Anton cu piesa “Never Let Go”

După o pauză creativă, REȘIȚA ROCKS lansează prin Universal Music România Digital Distribution single-ul “Never Let Go”, o colaborare cu Ovidiu Anton, câștigătorul selecției naționale Eurovision 2016 și liderul grupului ANTON.

Piesa este disponibilă pe platformele de streaming și pe YouTube: https://UMRDD.lnk.to/NeverLetGoPR

”Never Let Go” a fost interpretată în original de grupul resitean RAMSES, activ între anii 1990-1994, timp în care a obținut premii la aproape toate festivalurile la care a participat (premiul 2 la festivalul de la Bacău 1992, premiul 3 la festivalul SamRock 1992, premiul 2 la festivalul Posada 1992, premiul special pentru voce la festivalul SamRock 1993, acordat solistei Dana Borteanu). A trecut prin mai multe schimbări de componență, cei mai importanți membri fiind însă Florin Mihart (voce, 1990-1992), Dana Borteanu (voce, 1992-1994), Sorin Birsan (chitară), Daniel Trotea (clape), Florin Mareș (bass) și Lucian Brăzdau (tobe).

La înregistrările noii versiuni au mai participat muzicienii Adi ”Snake” Gambara (clape) și Sorin Birsan, chitaristul original al grupului RAMSES (actualmente stabilit în Canada), care interpretează un solo fulminant.

Ovidiu Anton: “Am aflat acum ceva timp de Reșița Rocks din mediul online. Bineînțeles, mi-a stârnit curiozitatea, dar în primul rând aprecierea pentru însăși inițiativa celor implicați în acest proiect. Ca conștientizăm unde suntem astăzi și alegem către ce ne îndreptăm, eu cred trebuie ne cunoaștem trecutul. Mai mult decât atât, sunt convins oamenii care au crescut cu muzica acelor ani vor fi încântați o reasculte, iar cei care nu au auzit-o până acum poate vor avea o revelație sau măcar o referință în plus. Pentru mine a fost o experiență foarte frumoasă, am descoperit în acești artiști mult suflet pentru muzica rock și dragostea pentru ceea ce înseamnă acasă. Nu ai cum nu respecți asta. Cu siguranță, Reșița Rocks!”

Proiectul REȘIȚA ROCKS a fost înființat în 2016 de către Toni Dijmarescu, Flavius Suciu și Adrian Nițulescu, ce și-au propus promoveze muzica trupelor rock care au activat în Banatul Montan între anii ’80 și ’90 (SCREAMING HEADS, SILEX, TRANSROCK, PENTRU VOI, ATTIS, NECROTICISM, RAMSES).

Cei trei locuiesc în țări diferite (România, Spania și Germania), înregistrările fiind efectuate separat și apoi mixate și masterizate de Flavius Suciu în studioul sau, DadiuStudio, aflat în localitatea spaniolă Alcossebre.

Grafica este realizată de artistul Radu Damian, cunoscut printre altele pentru colaborările sale cu GOODBYE TO GRAVITY, BUCIUM, DINUMBRA sau Călin Pop (CELELALTE CUVINTE).

 

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...