Diverse

Renumitul fotograf belgian Marc T. lansează o colecție limitată de printuri

Cu o carieră impresionantă începută undeva în anii ’70, Marc T. (@now.unlimited) este un artist vizual care explorează tărâmurile vaste ale existenței umane în cele mai cinematice moduri cu putință. Prin “Corpus”, cea mai recent lansată colecție de fotografie, Marc creează un univers vizual unic și tratează teme ce cuprind atât fotografia de stradă cât și portrete sau nuduri. Poveștile vizuale propuse de fotograf poartă consumatorul de artă în lumi de o coloristă ce transpune spiritul într-un soi de curcubeu de stări încărcate de entuziasm.

Așadar, “Corpus” reprezintă un etalon pentru universul creativ al lui Marc, iar din acest motiv, fotografiile ce au fost selectate pentru această colecție unică, multe dintre ele lucrări în exclusivitate, se bucură de o prezentare luxuriantă, fiind însoțite de o cutie cu un design creat special, cu finisaje din satin negru. 
Modelele cu care a lucrat Marc pentru această colecție absolut minunată s

Sunt intenționat poziționate în contrast cu fundaluri delicate, asemenea unor picturi, demonstrând capacitatea artistului de a transmite emoții profunde. Deși foarte variat și în diferite tonuri și nuanțe creative, portofoliul artistului conține imagini impregnate de un sentiment de eleganță și imperfecțiune, în același timp. Mai mult, datorită interesului pentru texturile naturale, acesta creează un cadru captivant în care formele și dimensiunile interacționează într-o maniera dramatică.

“Corpus”, această capodoperă închisa într-o cutie, conține 10 fotografii semnate de artistul belgian, care a fost inspirat la realizarea lor de aspectul clasic al cutiilor de arhivă, reușind în acest fel să emane o eleganță absolut răvășitoare întâlnită numai în acele vremuri de mult apuse, în care întru Frumos capătă un sens existențial.

Despre seria “Corpus”, artistul spune că “a fost creată din ideea de a fotografia un corp feminin natural, și nu transformat. Tehnologia și chirurgia plastică transformă constant corpul uman într-un ideal care răspunde în mare parte unei perfecțiuni impuse, difuzate în mare măsură de imaginile industriei. Prin urmare, ne înstrăinăm de propriul nostru corp pentru a crea o persoană diferită care să interacționează cu viziunile celuilalt. Corpul natural devine străin de al nostru. Privim corpul dintr-o perspectivă îndepărtată.

Mai mult, aceasta declara că „în această serie, dar și fotografia mea , în general, explorez corpul gol așa cum este, căutând liniile pure și formele naturale ale corpului. Nu se folosesc machiaj și nici accesorii, lăsând pielea și eventualele sale imperfecțiuni să fie expuse. Picturile și sculpturile renascentiste clasice inspiră ipostaza modelelor. Frumusețea unui nud este o imagine nesexualizată, lăsând spațiu pentru contemplare în forma sa cea mai neatinsă. Fotografierea unui nud este o declarație estetică pură, care ne aduce înapoi la esențialul frumuseții naturale.”

Detalii despre cutie și fotografii:
Cutie: realizată din placă dură de 3 mm acoperită cu un finisaj satinat negru. Închiderea cutiei este cu bandă magnetică, iar în interior există o panglică pentru ridicarea fotografiilor.
Format cutie realizat pentru a conține printuri A3 (29,7×42 cm)

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...