NoutăţiProg Talk cu Geanina

Recomandări noi din djent/prog

astronoid
Dacă eşti fan breakdown-uri şi core asta îţi va prinde numai bine. Abiogenesis este o trupă italiană de prog metal cu o abordare puţin stranie pentru astfel de rădăcini. Abordare actuală, dinamică cât cuprinde, ceva influenţe tradiţionale şi aşa se naşte single-ul „Visualize”.

În aceeaşi categorie intră şi Vale Of Pnath, o trupă care îmbină influenţe de tech death cu prog şi care îşi axează ritmul pe un drumming la limita absurdului şi un amalgam într-o continuă luptă, pe alocuri greu de urmărit, de instrumental. Noul album,II, conţine însă şi momente demne de remarcat, dintre care amintesc de piesa „Unburied”.

La polul relativ opus apar Chapters, cu single-ul „1999”. Piesa îmbină un întreg album în puţin peste patru minute cu o alternanţă continuă între un TesseracT timpuriu şi Veil of Maya.

https://youtu.be/mptzMecMjto

Recomandarea mea dintre ultimele apăraţii este însă Astronoid. Trupa iese în evidenţă prin amintirea unui Tides of Man în ceea ce priveşte vocalul, prin încadrarea psihedelică a sa în întregul instrumentalului ce zburdă liber printr-o zonă infinită de influenţe şi prin curajul de a încerca diversul.

Până la următoarea întâlnire prog, audiţie plăcută,

Geanina

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...