DiverseNoutăţi

Proiectul „Rock Your World II” a adus 120 de elevi, din București, mai aproape de muzica rock

120 de elevi din București s-au putut bucura și studia îndeaproape muzica rock prin intermediul proiectului „Rock Your World II” al Asociației Aripi Pentru Toți. Acesta a cuprins evenimente dedicate pasionaților de muzică și dezvoltate personală și a oferit copiilor oportunitatea de a învăța de la specialiști în domeniu,.

Proiectul „Rock Your World II”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow s-a desfășurat în perioada Septembrie – Octombrie 2023 și a fost plină de activități captivante și momente memorabile. Am avut 120 de participanți entuziaști, elevi de clasa a VI-a și a VII-a de la Școala Gimnazială nr. 41 din București, partenerul proiectului. 

Au fost derulate 12 activități printre care și Parada „Rock Your World”, ateliere de istorie a muzicii, lecții de muzică, demonstrații de ritm și jocuri muzicale. Toate acestea au fost posibile datorită implicării conducerii și a profesorilor voluntari dedicați din cadrul Școlii Gimnaziale nr.41 București, a acceptului primit de la Administrația domeniului Public Sector 2 pentru accesul in Parcul „Ion Creangă”, dar mai ales datorită trainerilor Mihai Dănciulescu (membru fondator Scarlet Aura, compozitor, chitarist, producător muzical), Rareș Rene Nistor (interpret chitara bas Scarlet Aura, specialist instrumente muzicale) si a invitatului Special Mihaela Pohoață (profesor internațional), care au inspirat tinerii noștri.

Proiectul a abordat teme variate, de la istoria muzicii rock la puterea mentoratului în muzică și dezvoltarea personală prin muzică. Am văzut o creștere semnificativă a interesului și a cunoștințelor participanților în aceste domenii.

Impactul asupra comunității a fost notabil, cu tineri care au dobândit încredere în ei înșiși și pasiune pentru muzică. Acest proiect a contribuit la îndeplinirea obiectivelor noastre de a oferi oportunități de dezvoltare tinerilor și de a aduce muzica în viețile lor.

Pentru a ilustra efectele pozitive ale proiectului, iată un testimonial de la Mihaela Pohoață, tripla campioană mondială la gimnastica aerobica și instructor sportiv„Participarea la proiectul ‘Rock Your World II’ a fost o experiență minunată. Am văzut cum muzica și mentoratul au inspirat tinerii și i-au ajutat să-și descopere pasiunea și potențialul. Sunt mândră că am fost parte din acest proiect”.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

Asociația Aripi Pentru Toți – APT este o organizație non-guvernamentală dedicată promovării culturii și artelor în rândul copiilor și tinerilor. APT își propune să inspire și să ofere oportunități de dezvoltare personală prin intermediul muzicii și artelor conexe. Mai multe informații despre APT pot fi găsite pe www.aripipentrutoti.com.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...