InterviuriNoutăţi

Progressive Soldiers 3 prezintă: White Walls (Interviu)

White Walls va lua parte la cea de-a treia ediţie Progressive Soldiers, alături de smallman din Bulgaria şi Blame Hofmann, care va avea loc în Quantic pe 18 noiembrie, săptămâna viitoare. Cei de la White Walls au revenit anul acesta cu forţe proaspete, un turneu prin ţară şi străinătate şi un nou single, intitulat „Death Follows Me”.
În cadrul concertului Progressive Soldiers veţi putea auzi noua piesă live, precum şi piese dragi vouă sau care vor captura pe voi, primi ascultători. De asemenea, aveţi ocazia luaţi parte la filmarea unui DVD live în cadrul acestui eveniment, pe care trupa îl va lansa în viitor, dar şi achiziţionaţi produse marca White Walls dintr-un stand de merch special amenajat pentru ei.
Despre acest concert şi revenirea pe scenă stăm de vorbă cu bassistul unei trupe reprezentative pentru mişcarea prog din ţara noastră, White Walls.

Afis_Prog_Soldiers_3_A3_RGB

Abia ce aţi lansat o nouă piesă. Ce legătură are „Death Follows Me” cu ce s-a întâmplat în ultima perioadă?

Șerban:  Nu cred că am fost vreodată genul de trupă care să arate cu degetul către vreo interpretare anume a versurilor pieselor noastre și să zică “da mă, asta înseamnă”. Chiar vorbeam recent cu Eugen și-mi zicea că oricum suntem prea proști pentru a putea pune în cuvinte tot ce simțim în legătură cu ce s-a întâmplat în ultima vreme; îi dau dreptate. Ne vom rezuma la ce știm, adică la a face muzică. Pentru White Walls, “Death Follows Me” este o gură de aer proaspăt. Proaspăt dar foarte rece.

Anunţă această piesă şi un material nou full length?

Șerban: Nu știm încă, dar sperăm că da.
Cum este să reveniţi pe scenă după această pauză?

Șerban: Ca un vis. Descoperim la noi și la piesele noastre lucruri care nu știam că sunt acolo, straturi expresive și emoționale care fie ne-au fost străine în trecut, fie le-am luat “de bune”. Nu pot sublinia suficient cât de bine ne simțim pe scenă împreună.

Ce s-a schimbat faţă de ultima oară când mergeaţi prin turneu?

Șerban: În primul rând, cred că interzicerea fumatului în spațiile publice este cel mai frumos lucru care s-a întâmplat vocalilor de la noi, cel puțin din vedere tehnic. Mă simt prost față de prietenii fumători care suferă din cauza aceasta, dar și eu mă simt senzațional acum. În rest, parcă văd progrese reale pe partea tehnică/de safety în majoritatea cluburilor în care am cântat. Parcă nu mai e un miracol când găsești la club mixer digital, cabluri suficiente, etc.

Plănuiţi să vă extindeţi şi în afară în următoarea perioadă?

Șerban: Cred că reprezintă chiar prioritatea noastră pentru anul viitor. Nu pot intra în detalii acum, dar facem eforturi reale în direcția aceasta.

Ce pregătiţi pentru Progressive Soldiers?

Șerban: Un show White Walls.

Mulţumim!

Și noi mulțumim echipei The Intermission și vă felicităm cu ocazia asta pentru treaba minunată pe care o faceți pentru noi, publicul mic dar inimos al acestor genuri muzicale. Din suflet, bravo. 🙂

The Intermission revine cu a treia ediţie din cadrul concertelor concept Progressive Soldiers, pe 18 noiembrie în Quantic Club din capitală.
După două prime ediţii şi un turneu prin ţară cu trupe deosebite pe latura de progressive de la noi, cum sunt Axial Lead, Red Magnetic, Subliminal Damage, Asemic, Untold Faith, AltF4 şi Mindcage Escape, mergem mai departe cu cea mai mare ediţie pusă la cale de către noi până acum şi adăugăm listei pe White Walls, smallman (Bulgaria) şi Blame Hofmann (Tribut Tool).

Bilete: https://eventbook.ro/music/bilete-progressive-soldiers-3-white-walls-smallman-blame-hoffman:
Presale – 25 RON.
În ziua concertului şi la intrare – 30 RON.
Locaţia: Quantic Pub.

Event: https://www.facebook.com/events/306263913084727/

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...