Interviuri

Progressive Soldiers 3 prezintă: Blame Hofmann (Interviu)

Blame Hofmann reuneşte o mână de muzicieni implicaţi în diverse proiecte într-unul definit de iubirea şi curiozitatea pentru nişte tătici ai genului, şi anume Tool. Cu un pic peste un an de activitate, trupa tribut Tool, Blame Hofmann, a reuşit ofere şansa multor alţi fani asiste la o experienţă live Tool. Pe 18 noiembrie, în Quantic, la cea de-a treia ediţie Progressive Soldiers, ei aşteaptă cu un material în premieră live şi un show vizual pe care -l luaţi în memorie cu voi multe zile de atunci înainte.
Vorbim despre ce aşteaptă cu Blame Hofmann.

 

afis_prog_soldiers_3_a3_rgb

De ce aţi ales tocmai Tool pentru acest proiect?
Blame Hofmann: Pentru suntem toţi mari fani Tool, şi am simţit muzica asta transmite mai mult decât note şi pasaje complexe. Sunt o grămadă de tributuri ale unor mari varietăţi de trupe, dar nu de Tool. Iniţial proiectul a luat naştere de la ideea de a reproduce experienţa unui concert Tool live şi de a o oferi fanilor români, care la fel ca noi, probabil nu au avut încă şansa de a-i vedea live. Plus legea rezonanţei ne-a permis cunoaştem fix oamenii potriviţi de care era nevoie în această echipă.

Ce v-a adus acest proiect tribut comparativ cu celelalte proiecte muzicale în care sunteţi implicaţi?
Blame Hofmann: Până acum, destul de multe experienţe frumoase şi am avut ocazia de a cunoaşte foarte mulţi oameni mişto care se bucură de existenţa grupului Blame Hofmann mai mult decât ne aşteptăm. Ne simţim onoraţi putem oferi toolheads-ilor şansa de a experimenta asta alături de noi.

Cum este mişcarea prog la noi în ţara?
Blame Hofmann: Lucrurile tind se îndrepte din ce în ce mai mult în direcţia bună. Sunt o grămadă de trupe mişto care se afirmă din ce în ce mai mult.

Aţi lucrat la un show din ce în ce mai mare. Ce credeţi mai lipseşte în acest moment ca fie totul complet?
Blame Hofmann: Cel mai mare duşman este timpul. Ne-ar trebui o telecomandă cu care -l manipulăm, pentru genul ăsta de progresiv/art-rock, cu măsuri şi secvenţe complexe, studierea, reinterpretarea şi îmbinarea corectă a pasajelor reprezintă adevărata muncă din spatele proiectului. Practic trebuie sincronizăm nişte linii melodice şi ritmice care dacă ar fi luate individual ar fi relativ simple. Suntem o trupă de autodidacţi şi încercăm lucrăm cu atenţie la detalii şi la toate virguliţele într-un timp foarte scurt. Însă încercăm abordăm cover-urile într-o manieră subiectivă şi înţelegem, trăim şi transmitem feeling-ul pieselor mai departe prin interpretare.

Ce pregătiţi pentru Progressive Soldiers?
Blame Hofmann: De câteva luni studiem un material nou pe care încă nu am avut ocazia de a-l reda pe scenă, însă o placă mult. Suntem încântaţi ne-a ieşit bine la repetiţii, aşa la Progressive Soldiers 3 vom cânta ceva mişto şi împreună cu proiecţiile video pregătite fie îmbinate pe muzică, vrem iasă un show sinestezic care te bubuie garantat.

The Intermission revine cu a treia ediţie din cadrul concertelor concept Progressive Soldiers, pe 18 noiembrie în Quantic Club din capitală.
După două prime ediţii şi un turneu prin ţară cu trupe deosebite pe latura de progressive de la noi, cum sunt Axial Lead, Red Magnetic, Subliminal Damage, Asemic, Untold Faith, AltF4 şi Mindcage Escape, mergem mai departe cu cea mai mare ediţie pusă la cale de către noi până acum şi adăugăm listei pe White Walls, smallman (Bulgaria) şi Blame Hofmann (Tribut Tool).

Bilete: https://eventbook.ro/music/bilete-progressive-soldiers-3-white-walls-smallman-blame-hoffman:
Presale – 25 RON.
În ziua concertului şi la intrare – 30 RON.
Locaţia: Quantic Pub.

Event:https://www.facebook.com/events/306263913084727/

 

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!