Noutăţi

Progressive Soldiers 2 prezintă: Tudor Golu

Un mic editorial pe cât de greu de redactat, pe atât de insuficient de cuprinzător.

Pentru cei care îl cunoşteau deja pe omul şi pe chitaristul Tudor, nu ar mai fi nimic de adăugat. Decât linişte şi retrăirea acelor multe amintiri pline de zâmbet pe care el a ajutat le clădească.
Pentru cei care nu ştiu cine este Tudor Golu şi de ce vor veni la un eveniment dedicat amintirii sale, ar fi multe de spus, mult prea multe pentru a fi limitate la un singur editorial.

tudor

Tudor Golu a fost un om care a luptat cot la cot cu întregul underground pentru a pune bazele împreună cu restul colegilor săi de trupă, „familia” timpului liber, unui proiect muzical deosebit. Şi nu doar a reuşit acest lucru, dar rezultatul final, primul album lansat împreună cu Axial Lead, „of infamous credentials”, îţi poate povesti cel mai uşor ce fel de oameni stau în spatele său.

12697221_987908504628651_7549357572179110263_o

Cu lupa pe cele mai mici detalii ale muncii sale şi cu un vis mai puternic decât firea sa, Tudor a fost o persoană dedicată întru totul pasiunilor sale, de altfel, deloc puţine. Un autodidact convins, curios peste măsură şi cu valori din care am avea cu toţii de învăţat, Tudor nu a greşit nimănui prin nimic, doar s-a întâmplat ca din cauza iubirii faţă de acest mediu pe care adesea îl blamăm, numit underground, fie la locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. În Colectiv.

O clipă de decizie pe care nu şi-ar fi pus-o la îndoială, fiindcă acolo simţea trebuie fie şi trebuie îi sprijine pe toate căile posibile pe cei care îi erau prieteni, ne-a lăsat pe toţi descumpăniţi şi cu un gol umplut doar de întrebări, tot în ceea ce pare o clipă.

Pentru Tudor, pentru Ionuţ Maior (fost bassist Bruma) şi pentru toţi cei pierduţi acolo, pentru durerea care nu şi-a pierdut din intensitate în aceste şase luni, pentru viaţa pe care ne-am înjumătăţi-o le-o dăm lor şi pentru dacă au fost acolo, au fost susţină. Pe voi. Muzicieni, oameni blânzi şi muncitori, oameni tineri şi cu nevoie de îndrumare, artişti şi iubitori, la rândul vostru, de mediul în care alegeţi găsiţi echilibrul după zile frământate de cotidian.

Tatăl lui Tudor a realizat un website în memoria sa unde veţi putea vedea şi citi mai multe despre această fiinţă minunată, care de astă dată nu va fi pe scenă: http://tudor.golu.ro/.
Nu sunt nici pe departe cea mai în măsură persoană înşiruie toate realizările lui Tudor, puţine la număr nu sunt, însă poate veţi reuşi îl cunoaşteţi mai bine alături de noi, prin noi, cu această ocazie.

Povestea Progressive Soldiers a început cu un an în urmă din pasiunea unei mâini de oameni pentru acest stil şi pentru neconvenţional, având ca nucleu trupele Axial Lead şi Red Magnetic. Axial Lead şi Red Magnetic. Progressive Soldiers a străbătut ţara în toamna anului trecut alături de aceşti muzicieni, cărora pe parcurs li s-au alăturat Subliminal Damage şi Untold Faith, împreună cu un public primitor şi energic. Fiindcă aceşti oameni constituie baza proiectului, dorim să dedicăm această a doua ediţie, care are loc pe 19 mai în fabrica, la un an după prima ediţie şi 6 luni de la pierderea lui Tudor, amintirii lui.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...