Interviuri

Progressive Soldiers 2 prezintă: Asemic

Una dintre puţinele trupe din underground-ul nostru şi de pe întreg teritoriul nostru, de altfel, care s-a încumetat abordeze un gen care se propagă rapid prin browserele oamenilor în ultimii ani, instrumental progressive/djent, este Asemic.
O trupă care promite şi face, dând dovadă de profesionalism atât în compoziţie, cât şi în caracter, Asemic se pregăteşte deja de munca la un al doilea material discografic, după ce primul, „Luminescentity”, traduce puterea muzicienilor de peste graniţe în interiorul alor noastre prin intermediul a opt piese închegate şi pe cât de tehnice teai aştepta le descoperi.

Asemic va cânta joi, 19 mai, în cadrul celei de-a doua ediţii Progressive Soldiers, alături de AltF4 şi Mindcage Escape.
Despre concert şi planurile trupei, vorbim astăzi cu Asemic.

De ce aţi ales înhămaţi la o aşa ţintă muzicală precum este progressive-ul instrumental?

Asemic: Nu am ales cântăm progressive metal instrumental în mod deliberat. Cred a fost vorba despre o evoluţie către ceea ce suntem azi şi cu siguranţă lucrurile se pot schimba în continuare. Am fost mai interesaţi găsim un sound propriu şi experimentăm şi nu am dorit ne stabilim din start ce anume vom cânta.

Genul pare prinde din ce în ce mai bine în playlist-urile oamenilor, dar cum stă situaţia la concerte?

Asemic: Nu ştim în ce măsură îşi face loc Asemic în playlist-ul cotidian al celor care ascultă aşa ceva. E prematur ne raportăm la o situaţie legată de concerte. La ultimele concerte am avut parte de un public foarte numeros şi variat, dar asta nu s-a datorat doar prezenţei noastre, au fost conjuncturi care au dus la concerte cu public numeros. Publicul român vine pentru întreg pachetul, trebuie scăpăm de ideea românii vin la headlineri. Fiecare trupă are publicul sau şi acest lucru devine din ce în ce mai clar. Noi dorim construim o comunitate, nu doar de artişti care rezonează muzical cât şi o comunitate de ascultători activ implicaţi în susţinerea muzicii de acest fel.

Ce legături aveţi voi cu acest eveniment şi de ce aţi ales fie ultimul înainte de a intră din nou în studio?

Asemic: Probabil cel mai important liant cu acest eveniment este Tudor Golu şi iniţiativa The Intermission de a omagia un om deosebit de talentat care din păcate nu mai este printre noi. Legătura cu acest eveniment cred se datorează mai multor aspecte. În primul rând, anul trecut am fost foarte încântaţi de iniţiativa numită “Progressive Soldiers” însă nu am putut fi prezenţi din pricina altor concerte pe care le aveam în acea perioadă. Al doilea aspect, probabil ţine de calitatea celor care se ocupă de acest eveniment şi de publicaţia The Intermission. Am devenit selectivi cu această entitate abstractă şi greu de definit numită “underground românescşi cred e un moment bun începem construim relaţii doar cu cei care au valori morale similare cu noi şi viceversa.

Ce pregătiţi pentru al doilea material?

Asemic: Pregătim un album mult mai diferit faţă de Luminescentity. Vorbim de piese mai lungi, poveşti mai ample şi un sound diferit cu siguranţă. Avem deja jumătate din acest material şi deja am început cântăm 3 piese care se vor regăsi pe albumul care va apărea spre finalul acestui an şi care se va bucura de o promovare inedită.

De ce aţi ales faceţi piesa in memoriam?

Asemic: Pentru am fost afectaţi în mod direct de dispariţia lui Tudor în sensul în care îl apreciam foarte mult pentru muzica pe care o cânta, pentru talentul său pentru artele vizuale de la desen până la ilustraţii şi animaţii, pentru aveam în plan concerte cu Axial Lead, pentru am fost colegi de muncă, pentru e imposibil omagiezi atât de mulţi oameni talentaţi şi unici care au pierit la Colectiv. Ne-am concentrat în jurul său, iar piesa “The 48th” îi este dedicată lui dar şi celor care din păcate nu mai sunt printre noi. După ceea ce s-a întâmplat am avut o perioadă în care efectiv nu am avut nici un fel de activitate, am lăsat baltă promovarea albumului şi concertele, pur şi simplu ne-am concentrat toată supărarea şi frustrarea în piesa compusă pentru el. Nu am dorit facem prea mult tamtam legat de această piesă. Mai degrabă e o chestiune discretă şi un semn de recunoştinţă din partea noastră pentru Tudor, colegii săi de formaţie şi pentru familia sa. Aşa am simţit atunci trebuie facem şi asta am făcut. Aşa e firesc.

Plănuiţi nişte surprize pentru acest concert. Ne puteţi spune câte ceva despre ele?

Asemic: Va fi o premieră pentru noi în sensul în care vom avea câteva suprize din punct de vedere vizual pentru seara de joi. Sperăm iasă totul aşa cum ne dorim. Vom pregăti un show cu proiecţii şi video mapping la care am lucrat câteva săptămâni, vom avea şi un moment special dedicat aşadar lui Tudor şi vom cânta şi piesa despre am discutat mai sus. Abia aşteptăm ne vedem joi alături de două trupe excelente, Alt F4 şi Mindcage Escape, suntem siguri va fi un concert excelent.


Prog_Soldiers

La o distanţă de un an de la prima ediţie care a avut loc în capitală, Progressive Soldiers revine cu o a doua ediţie dedicată progressive-ului cu Asemic, Mindcage Escape şi AltF4, iar printre picături şi recitaluri cu un playlist 100% prog, de la anii ’70 la trupele prezentului.


Povestea Progressive Soldiers a început cu un an în urmă din pasiunea unei mâini de oameni pentru acest stil şi pentru neconvenţional, având ca nucleu trupele Axial Lead şi Red Magnetic. Axial Lead şi Red Magnetic. Progressive Soldiers a străbătut ţara în toamna anului trecut alături de aceşti muzicieni, cărora pe parcurs li s-au alăturat Subliminal Damage şi Untold Faith, împreună cu un public primitor şi energic. Fiindcă aceşti oameni constituie baza proiectului, dorim să dedicăm această a doua ediţie amintirii unei părţi importante pentru ceea ce însemnăm, şi anume lui Tudor Golu, chitaristul trupei Axial Lead, care din cauza întâmplărilor din Colectiv, nu va mai putea fi alături de noi.

Puteţi auzi mai multe despre eveniment şi ce vă aşteaptă, urmărindu-ne pe 16 mai la Alternative Nation cu Dj Hefe, la ora 22, sau pe pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/267151390285091/.
Intrarea se face începând cu ora 20:30, iar concertele vor începe la 21:30. Încercaţi să fiţi punctuali, programul care va fi anunţat în curând se va respecta.
Suport trupe: 15 lei în presale (bilete aici) şi 20 lei în seara concertului.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
error: Content is protected !!