Interviuri

Progressive Soldiers 2 prezintă: AltF4

Trupa AltF4 este o apariţie nouă în rândul muzicienilor noştri, însă formată din instrumentişti cu o experienţă îndelungată în spate şi proveniţi din diverse proiecte, care de care mai diferite ca abordare. Primul concert a fost în deschiderea unora dintre cei mai versatili instrumentişti ai scenei de neo-progressive, jazz fusion, The Aristocrats.

Cel de-al doilea concert al trupei AltF4 va avea loc la ediţia a doua Progressive Soldiers de pe 19 mai, în club Fabrica.
Stăm puţin de vorbă cu AltF4.

De ce acest stil muzical?
AltF4: Sincer, nici nu ştim despre ce stil muzical ar fi vorba, pur şi simplu aşa cântăm noi. Asta ni se pare interesant.

Cum v-aţi hotărât voi, artişti atât de diverşi, puneţi bazele AltF4?
AltF4: Nu a fost tocmai o hotărâre, noi ne ştim de mult şi am cântat sute de ore împreună, dacă nu chiar mii. Trupa a apărut odată cu ocazia de a cânta.

Ce simţeaţi nu obţineţi în celelalte proiecte muzicale?
AltF4: Libertate totală de exprimare.

Primul concert a fost în deschidere la The Aristocrats. Cum a fost experienţa?
AltF4: Extraordinară. Nu ne aşteptăm la o reacţie atât de plăcută din partea publicului.

De ce aţi ales fie acela singurul concert până în prezent?
AltF4: Pur şi simplu n-am mai avut.

Ce aşteptări aveţi de la concertul de joi şi ce pregătiţi pentru public?
AltF4: Pregătim 3 piese noi, deci 5 în total şi poate un cover. N-o reţinem foarte mult, dar sperăm placă.

 

La o distanţă de un an de la prima ediţie care a avut loc în capitală, Progressive Soldiers revine cu o a doua ediţie dedicată progressive-ului cu Asemic, Mindcage Escape şi AltF4, iar printre picături şi recitaluri cu un playlist 100% prog, de la anii ’70 la trupele prezentului.
Prog_Soldiers
Povestea Progressive Soldiers a început cu un an în urmă din pasiunea unei mâini de oameni pentru acest stil şi pentru neconvenţional, având ca nucleu trupele Axial Lead şi Red Magnetic. Axial Lead şi Red Magnetic. Progressive Soldiers a străbătut ţara în toamna anului trecut alături de aceşti muzicieni, cărora pe parcurs li s-au alăturat Subliminal Damage şi Untold Faith, împreună cu un public primitor şi energic. Fiindcă aceşti oameni constituie baza proiectului, dorim să dedicăm această a doua ediţie amintirii unei părţi importante pentru ceea ce însemnăm, şi anume lui Tudor Golu, chitaristul trupei Axial Lead, care din cauza întâmplărilor din Colectiv, nu va mai putea fi alături de noi.

Puteţi auzi mai multe despre eveniment şi ce vă aşteaptă, urmărindu-ne pe 16 mai la Alternative Nation cu Dj Hefe, la ora 22, sau pe pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/267151390285091/.
Intrarea se face începând cu ora 20:30, iar concertele vor începe la 21:30. Încercaţi să fiţi punctuali, programul care va fi anunţat în curând se va respecta.
Suport trupe: 15 lei în presale (bilete aici) şi 20 lei în seara concertului.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
error: Content is protected !!