Noutăţi

Programul concertului Progressive Soldiers 2

La o distanţă de un an de la prima ediţie care a avut loc în capitală, Progressive Soldiers revine cu o a doua ediţie dedicată progressive-ului cu Asemic, Mindcage Escape şi AltF4, iar printre picături şi recitaluri cu un playlist 100% prog, de la anii ’70 la trupele prezentului.

Prog_Soldiers

Povestea Progressive Soldiers a început cu un an în urmă din pasiunea unei mâini de oameni pentru acest stil şi pentru neconvenţional, având ca nucleu trupele Axial Lead şi Red Magnetic. Axial Lead şi Red Magnetic. Progressive Soldiers a străbătut ţara în toamna anului trecut alături de aceşti muzicieni, cărora pe parcurs li s-au alăturat Subliminal Damage şi Untold Faith, împreună cu un public primitor şi energic. Fiindcă aceşti oameni constituie baza proiectului, dorim să dedicăm această a doua ediţie amintirii unei părţi importante pentru ceea ce însemnăm, şi anume lui Tudor Golu, chitaristul trupei Axial Lead, care din cauza întâmplărilor din Colectiv, nu va mai putea fi alături de noi.

Cum v-am obişnuit, seara va debuta cu progressive şi se va încheia pe note de progressive, iar pe lângă tema concertului se vor ivi şi o mulţime de surprize.

Asemic este una dintre primele trupe de instrumental progressive metal care a reuşit să acapareze scenele din underground, care a dat dovadă de profesionalism în nenumărate rânduri şi care oferă publicului un recital pe măsura celor din afară. Cu un album la portofoliu, „Luminescentity”, lansat în toamna anului trecut, Asemic străbate şi doboară graniţe prin intermediul dinamicilor, vibe-ului de jazz şi tehnicităţii asociate stilului. Pentru seara de 19 mai, Asemic pregăteşte un concert în premieră, întregit muzical, artistic şi vizual.

Mindcage Escape a fost întemeiată în 2012 în Bucureşti şi este adepta sonorităţilor progressive metal, cu influenţe din diverse alte genuri, formaţia descriindu-se ca fiind împotriva etichetelor de orice fel, din dorinţade a putea experimenta liber. În 2014, trupa a lansat primul EP din carieră, „Straitjacket”, care a fost foarte bine primit de fani şi de critica de specialitate.

AltF4, o prezenţă relativ nouă pe scenă muzicală locală, dar formată din colaborarea unor instrumentişti cunoscuţi, este o trupă instrumentală orientată spre jazz fusion şi experimental. Trupa a deschis concertulmaeştrilor de la The Aristocrats în decembrie, fermecând publicul prin coeziune, versatilitatea instrumentiştilor şi armoniile atipice pline de melodicitate.

Programul complet este:

20:30: Open doors

21:30 – 22:10: AltF4

22:20 – 23:10: Mindcage Escape

23:20 – 00:20: Asemic

00:20 – 01:00: Afterparty progressive

Fiţi cât mai punctuali, programul se va respecta, la fel ca şi în trecut.

Suport trupe: 15 lei în presale (bilete aici) şi 20 lei în seara concertului.

Am dat astăzi drumul unui concurs în urma căruia puteţi câştiga 2 invitaţii duble pentru seara de 19 mai (detalii pe https://www.facebook.com/theintermissionro/), însă vom avea o tombolă şi în seara concertului.

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/267151390285091/

Facebook Page: https://www.facebook.com/progressivesoldiers/?fref=ts

Un eveniment marca The Intermission şi Metalforce.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...