Noutăţi

Program, regulament și after party SoundArt Festival 2024

Ediția cu numărul 5 a festivalului SoundArt are loc pe 26 și 27 aprilie în Quantic Club din București. DHG/Dodheimsgard (NO) și Hexvessel (FI) sunt headlineri alături de Earthship (GER), The Thirteenth Sun (RO), Gunshee (RO), Doomsday Astronaut (RO), Krishna (Malta) și Deaf Hombre (RO).
Abonamentele și biletele pot fi achiziționate din rețeaua iabilet.ro:
Ofertă abonament presale la 180 de lei + taxa la Vedere
Ofertă bilet presale pentru 26 aprilie la 100 de lei + taxa la Vedere
Ofertă bilet presale pentru 27 aprilie la 100 de lei + taxa la Vedere
Abonament la preț întreg pe 26 și 27 aprilie – 200 de lei
Bilete la preț întreg pe 26 și 27 aprilie – 120 de lei

Programul festivalului:
Vineri, 26 Aprilie
19:00 Open Doors
19:30 Krishna
20:30 Doomsday Astronaut
21:35 The 13th Sun
23:00 Dødheimsgard

Sâmbătă, 27 Aprilie
19:00 Open Doors
19:30 Deaf Hombre
20:30 Gunshee
21:35 Earth Ship
23:00 Hexvessel

În ambele zile ale festivalului, SoundArt Festival After Party are loc începând cu ora 00:00 în Encore Club (Splaiul Independenței Nr.311). Intrarea este liberă.

Regulament SoundArt Festival
Accesul copiilor cu vârsta de până la 7 ani inclusiv este gratuit dacă sunt însoțiți de un părinte care deține un bilet valabil de acces. Recomandăm utilizarea căștilor de protecție fonică pentru copii.
Accesul copiilor cu vârsta de până la 16 ani inclusiv este permis în baza unui bilet valabil și dacă sunt însoțiți de un părinte care deține un bilet valabil de acces.
Accesul minorilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani este permis în baza unui bilet valabil de acces.
Minorilor le este interzisă servirea şi consumul de băuturi alcoolice.
Este permis accesul cu animale de companie cu condiția respectării regulamentului privind animalele de companie în spațiul public (animalele vor fi ținute în lesă, câinii de talie mare sau rase agresive obligatoriu poartă botniță etc.).
Ai grijă de bunurile tale! Organizatorii/producătorii nu sunt responsabili pentru bunurile participanţilor ori pentru eventuale pagube produse.
Pe durata evenimentului se vor realiza înregistrări audio şi video, care vor fi folosite ulterior pe platformele de social media ale noastre și ale partenerilor, iar unele pot conține, aleatoriu, imaginea sau vocea persoanelor din public. Participarea la eveniment reprezintă acordul implicit pentru folosirea lor în aceste scopuri.
Pe durata evenimentului pot fi folosite lumini cu efect stroboscopic, care cresc riscul declanșării crizelor de epilepsie. Recomandăm persoanelor afectate de această condiție să evite participarea.
Evenimentul poate suferi modificări în funcție de condiţiile meteorologice.
Organizatorii îşi rezervă dreptul de a solicita acte care dovedesc vârsta participanților minori.

Organizatorii SoundArt Festival declară pe această cale și următoarele aspecte:
Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, în calitate de Operator al Programului RO-CULTURA, a lansat în februarie apelul restrictiv pentru inițiative bilaterale – granturi de călătorie dedicat participanților la evenimentul bilateral Green Rocks! finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021. Soundart Festival a fost reprezentat anul trecut la seminarul de la Oslo, iar anul acesta a câștigat un grant de călătorie prin parteneriatul pe care l-a stabilit cu Desertfest Oslo. Grantul are că scop sprijinul în vederea valorificării schimbului de experiență și a contactelor facilitate în cadrul seminarului privind sustenabilitatea și tranziția verde.

DHG/Dødheimsgard (Norvegia) – avantgarde, industrial, black metal
Adevăratul vârf de lance al avangardismului norvegian vine pentru un show exclusiv în cadrul SoundArt Festival 2024. Trupa va concerta pentru prima dată în București în timp ce își promovează noul album. Lansat în 2023, “Black Medium Current” surclasează calea trasată de mult lăudatul “A Umbra Omega” din 2015 și confirma că DHG încă se poate reinventa cu fiecare album nou.
Ascultă “It Does Not Follow” de pe cel mai recent album: https://youtu.be/wLaE3RtHeFM?si=DNdDqvr2mFB4LfFR

În 2024, trupa revine cu “Black Medium Current”, album care ajunge în majoritatea top 10-urilor publicațiilor de metal internaționale.
Ascultă “Interstellar Nexus” de pe cel mai recent album: https://youtu.be/z_RA5rlhyzU?si=raDrqiUbUQDTXnyo
Hexvessel (Finlanda) – forest folk, psychedelic, experimental
Hexvessel este o trupă fondată de vocalistul/compozitorul britanic, Mat Kvohst McNerney odată cu relocarea să în Finlanda, în 2009. Stilul trupei este descris ca forest folk, desi înglobează o sumedenie de stiluri, de la folk, americană, psihedelic, experimental sau chiar influențe black metal, pe cel mai recent material. Primul album, lansat de Svart Records în 2011, a fost menționat în presa britanică ca fiind marcant pentru stilul de occult rock care scotea capul la suprafață în acea perioadă.
“Polar Veil”, noul album Hexvessel, a fost lansat în Septembrie 2023.

https://hexvessel.bandcamp.com/album/polar-veil

Earth Ship (Germania) – doom metal, sludge, stoner rock

https://earthship.bandcamp.com/album/resonant-sun

The Thirteenth Sun (Romania) – Ambient/Progressive Metal, Romania

https://www.facebook.com/TheThirteenthSun

Gunshee (Romania) – instrumental progressive rock trio

https://gunshee.bandcamp.com/album/friends-through-here

Doomsday Astronaut (Romania) – instrumental progressive metal

https://doomsdayastronaut.bandcamp.com/album/djent-djinn

Krishna (Malta) – post-metal/rock, stoner rock, doom metal

https://krishna-band-malta.bandcamp.com/album/headless

https://www.facebook.com/watch/?v=852617802945590

Deaf Hombre (Romania) – stoner rock

https://www.facebook.com/deaf.hombre

Despre SoundArt Festival

Ajuns la a 5-a ediție, SoundArt este o proiecție curajoasă într-un mediu social în care evenimentele axate pe o anumită nișa muzicală necesită muncă masivă pentru a fi construite și comunicate publicului.

SOUNDART FESTIVAL nu este un festival al trupelor care cântă după o anume rețetă muzicală de succes. Te surprinde cu elemente personale, se reinventeaza în timp, e în căutare continuă și nu se referă doar la muzică, ci inclusiv la alte tipuri de artă.

Obiectivul este unul extrem de clar: promovarea artelor și artiștilor la nivel local, într-un cadru muzical cu totul special. Principalul ambasador al brandului este SoundArt Festival, nume ce poartă publicul prin călătorii muzicale de calitate, aducând pe scena sa formații alese cu sufletul.

Pagina eveniment pe facebook – https://www.facebook.com/events/1737923913391024/

SoundArt Festival FB page – https://www.facebook.com/soundartfestival/

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...