Noutăţi

Program QFest VI – Sear Bliss, Thy Catafalque, Smaé, The Committee și Warhymn

În cea de-a șasea zi de QFest, pe 7 octombrie, în Quantic, trecem pe metale. Va fi o seară specială cu cinci show-uri deosebite alături de Sear Bliss, Thy Catafalque, Smaé, The Committee și Warhymn.

Programul serii se anunță astfel:

Smaé – 19:30

Warhymn – 20:20

The Committee – 21:15

Thy Catafalque – 22:20

Sear Bliss – 23:40

SEAR BLISS 

Anul 2023 este special pentru Sear Bliss, fiindcă nu doar că trupa sărbătorește 30 de ani de carieră dar și al cincilea show în București. Pe 7 octombrie trupa va sărbători cu un eveniment deosebit, cu piese de pe albume vechi dar și noi, de pe materialul cu numărul 9.

THY CATAFALQUE 

Media îi cataloghează drept avantgarde metal, dar discografia creată în ultimii 25 de ani de Tamás conține mult mai multe elemente, ethno, black, folclor ungar și electronic, printre altele. Trupa lucrează cu Season of mist din 2011 și în ultimii doi ani au clădit o trupă live care să îi arate diferitele fațade creative. Pentru prima oară în România în București pe 7 octombrie și Timișoara pe 6 octombrie.

SMAÉ

SMAÉ, cu rădăcinile în Iași, este o trupă de black metal cu propria abordare a genului, ce iese din umbră prin fuzionarea mai multor influențe stilistice; câțiva din membrii trupei au un background în trupe precum Subliminal Damage. Acesta va fi primul lor concert în București.

Acronimul „SMAÉ” provine din fraza din limba ungară, „Sötét Már Az Évad” ce poate fi tradusă prin timpurile sunt deja întunecate.

Tematica lirică a pieselor provine din concepte precum percepții unilaterale, atonia morală și asimetrii sociale. Trupa lucrează în prezent la lansarea primului album.
Membrii:
István Nagy – chitară & voce
Nissiku Amunndamus – chitară
Johann Eduard Groza – clape
Vlad Borcan – bass & voce
Cosmin Isar – tobe

THE COMMITTEE 

Trupa reprezintă o colaborare internațională de artiști black metal. Pornită ca un proiect cu 2 oameni în 2007, trupa s-a format la puțin timp după.
The Committee cântă o simfonie de black metal întunecat și cu influențe doom, inspirată de filosofii distopice, arta sadistică a creației sociale, evenimente istorice negre și partea distructivă a naturii umane. Membrii trupei sunt complet apolitici și se ridică deasupra etichetelor, trăgându-și inspirația din cele mai rele aspecte ale istoriei umane.

WARHYMN

O trupă de occult black metal care livrează o atmosferă ce tinde spre gnostic și perspective filosofice pe baza unor subiecte precum conștiința de sine, originea păcatului și a lumii. 

Bilete:
– 80 lei – acces general – earlybird in limita a 100 de bilete -> 
– 90 lei – acces general – presale – până pe 6.10.2023 inclusiv -> 
– 100 lei – acces general – doar în ziua evenimentului – 7.10.2023 oline și la intrare

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...