Noutăţi

Prog Monday: The Odious

Cei de la The Odious provin din Portland și, asemeni multor proiecte din această sferă, au pornit la drum sub formă de adepți ai tech death-ului în 2011, când și-au lansat și primul EP, That Night A Forest Grew. Micile hint-uri către progressive se intuiau încă de atunci, bineînțeles, iar flerul pentru experimentare i-a diferențiat de restul.

În 2012 deja lansează un album de debut, Joint Ventures, cu mult mai orientat spre anterior menționatul gen, însă a luat trupei mai bine de 7 ani să revină cu o continuare la acesta. Vesica Piscis a ieșit în iunie, anul acesta, și deși nu reneagă începuturile tech death nici pe departe, este un album destul de neconvențional.

Cu un talent aparte în a compune și a pune cap la cap compozițiile, The Odious îmbină cu succes un amestec de The Faceless și Between the buried and me.

Tech death-ul a căpătat de-a lungul timpului un statut considerat, din păcate, învechit, înlocuit treptat de core sau prog-ul modern/djent. The Odious reinventează acest gen și îi depășește granițele, trecutul și prezentul conlucrând de minune.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!