EditorialeProg Talk cu Geanina

Prog Monday: The Butterfly Effect

Deloc un nume nou în scena prog, asemeni Rishloo, dar care a reușit să se piardă cumva în valul trupelor de prog modern al anilor recenți, The Butterfly Effect este o trupă originară din Australia (știm deja că ce vine de acolo pe latura asta nu vine și fără ceva bun) și cu trei materiale discografice la activ. Ultimul album a fost lansat în urmă cu 11 ani, dar iată că trupa se pregătește pentru ceva nou, conform unei postări recente pe Facebook-ul oficial.

Final Conversation of Kings este cu siguranță cel mai cunoscut dintre acestea, însă nici Imago nu se lasă mai prejos. Cu un ritm ușor de absorbit dar și cu suficient atipic cât să-i incline înspre latura prog, The Butterfly Effect iese în evidență prin combinația de succes a ultimilor 20 de ani în această industrie: compoziții curate și compacte și voce caldă. Și nu dă deloc greș. Albumele explodează cu melodicitate și emoție, dând frâu liber imaginației compoziționale printre suspansul sentimental.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...