EditorialeProg Talk cu Geanina

Prog Monday: Earthside

Nu e prima oară când îi menționez pe cei de la Earthside, probabil nici ultima. Proiectul american are un singur album lansat până în prezent, intitulat A Dream In Static, dar s-a dovedit a fi un album de debut cum rareori auzi. Cu experiență muzicală evidentă, Earthside și-a pus toate cunoștințele într-un album frumos compus, cu suficiente cârlige care să te surprindă, orchestră, emoție și să nu mai menționăm invitații: Lajon Witherspoon (Sevendust), Daniel Tompkins (TesseracT, White Moth Black Butterfly, Skyharbor etc), Björn Strid (Soilwork) și Eric Zirlinger, printre alții.

Desemnat de mulți amatori ai prog-ului drept unul dintre cele mai bune albume ale anului 2015, A Dream In Static oferă câte ceva oricui, dar mai ales sentiment. Când visele coincid cu pasiunea și iubirea pentru artă, și mai aduci în mix și cascade întregi de peisaje muzicale pline de secțiuni puternice, dai de Earthside. Cele mai bune piese pentru a cuprinde întreaga esență a albumului sunt Crater, A Dream In Static și A Mob Mentality.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...