Noutăţi

Primele nume confirmate la Metalhead Meeting 2024

Judas Priest, Rotting Christ, Ihsahn, Tiamat, Jugle Rot, Anders Colsefni (primul solist Slipknot) și Kaosis sunt primele 7 trupe din cele peste 30 de nume care vor face parte din lineup-ul Metalhead Meeting 2024 care va avea loc între 17 și 20 iulie la Romexpo în Pavilionul Central. Primele abonamente de patru zile au preț earlybird și se găsesc pe iaBilet.ro. Apoi vom trece la următorul Price Level până la cel de 750 de lei, înainte de festival. Copiii sub 10 ani au intrare gratuită însoțiți de un adult posesor de bilet.
Bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-metalhead-meeting-2024-88468/

Judas Priest este cu siguranță una dintre legendele scenei metal internaționale. Cu peste 50 de ani de activitate, cu un Grammy câștigat pentru ‘Best Metal Performance’ și cu ultimul material, ‘Firepower’ ce a intrat în peste 30 de topuri din întreaga lume, Judas Priest ține în continuare stindardul sus după 5 decenii de activitate. În 2022 au fost aleși să facă parte și din celebra Rock and Roll Hall of Fame. Britanicii se pregătesc să lanseze un nou album, în primăvara lui 2024, ‘Invincible Shield’, al 19-lea material al trupei. Primele single-uri de pe acest album, „Invicible Shield”, „Trial by Fire” și „Panic Attack” au conturat „Invincible Shield” ca fiind unul dintre cele mai bune albume ale trupei, un urmaș pe măsură precedentului „Firepower”.

Rotting Christ, una dintre cele mai îndrăgite trupe din Romania, se reîntoarce pe scena Metalhead Meeting. Formația din Grecia a lansat în cei peste 35 de ani de activitate 13 materiale de studio, adevărate creații etalon ale black metalului european, influențând întregi generații de artiști ai metalului extrem. Showul de la București face parte din turneul acestora anviersar: „35 years of evil existence”. De Rotting Christ ne leagă și niște amintiri frumoase, grecii fiind prima trupă străină cu care METALHEAD a colaborat, în 2005,

Ihsahn este proiectul artistului cu același nume. Cunoscut mai ales ca membru fondator și compozitor Emperor, Ihsahn a decis să pornească propriul proiect muzical în 2005. Până în prezent a lansat 6 materiale de studio, urmând ca al șaptelea să fie oferit publicului în 2024. Cu toate că în Emperor muzica compusă de Ihsahn este cu predilecție black metal, în cadrul proiectului său solo întâlnim foarte mult experimental și progressive metal, bineînțeles, pe alocuri simțindu-se amprenta black metal care l-a consacrat.

Tiamat vine din Suedia având la rândul lor peste 30 de ani de activitate pe scena metal, timp în care au lansat 10 materiale de studio. Pornind inițial ca un proiect de death/doom cu influențe chiar de black metal în perioada incipientă, treptat muzica Tiamat s-a cristalizat într-un gothic metal, ocazional rădăcinile de metal extrem făcându-și totuși simțite prezența. Reprezintă un nume important al scenei de gothic, numărându-se printre pionierii genului.

Anders Colsefni este cunoscut mai ales ca fiind primul solist Slipknot. Alături de Anders, Slipknot a lansat materialul ‘Mate. Feed. Kill. Repeat.’ Acest disc va fi și cel pe care Colsefni îl va interpreta în întregime. După despărțirea de Slipknot, Colsefni a mai făcut parte din diferite proiecte muzicale precum On a Pale Horse, Vice Grip Throttle sau Painface. Anders vine alături de trupa sa la București unde va cânta în premieră alături de trupa sa primul album Slipknot: Mate Feed Kill Repeat, album care are ca primă piesa chiar numele trupei: Slipknot!

Jungle Rot vin din Statele Unite, Wisconsin. Bazele formației au fost puse în 1992 de către Jim Harte și Joe Thomas, membrii ai formației de thrash, Prisoner, însă de această dată muzica avea să se dezvolte pe direcția de death metal. În cei peste 30 de ani de activitate au lansat 11 albume de studio, cel mai recent, ‘A Call to Arms’ fiind oferit fanilor în 2022.
Bazele Kaosis au fost puse în 2018 de către XEN care dorea să creeze o experiență live nemaintalnita combinând energia dată de muzica electronică cu agresivitatea metalului. A rezultat astfel albumul ‘Hitech-Lowlife’, titlu sinonim pentru cultura cyberpunk.
Multe alte trupe vor fi anunțate în curând. Metalhead Meeting va oferi fanilor peste 30 de trupe în cele 4 zile de festival, pe două scene.

Metalhead Meeting 2024 are loc între 17 și 20 iulie la Romexpo în Pavilionul Central (A) dar și în împrejurimi (detalii în curând). Vom avea două scene pline de nume serioase, cum v-am obișnuit. După ce i-am avut ca și headlineri în precedentele ediții pe Slayer, Slipknot și Pantera unde am avut peste 30.000 de fani în cele trei zile de festival, ținem stindardul metalului sus iar în al 11-lea an de Metalhead Meeting vă promitem un lineup atractiv, ca de obicei cu două scene și 35 de trupe din care 8 headlineri.
În 2024 avem o singură categorie de bilete și o zonă VIP la etaj (inel 1) cu facilitați extra pentru fanii care au bilete acolo. Vom avea și bilete de o zi la vânzare dar acestea vor fi disponibile cel mai probabil cu o lună înainte de festival, în funcție de spațiul disponibil. Prețul acestora va fi aproximativ egal cu cel al abonamentelor din earlybird așa că vă recomandăm să cumpărați acum abonamente chiar dacă nu veți dori să veniți în toate zilele. Merită.
Tot din 2024 concertele vor ține în anumite zile până la miezul nopții, asta înseamnă mai mulți artiști și setlisturi mai lungi dar și o rockotecă după concerte, în caz că vreți să mai stați la o bere, două, trei. În exteriorul Pavilionului vom avea și o zonă mare de merch, o zonă de mese cu un food court generos dar și alte activități. De asemenea, lucrăm și la amenajarea unui camping la Romexpo pentru fanii care vin din țară. Vom reveni cu detalii pe parcurs.
Primele abonamente de patru zile au preț earlybird și se găsesc pe iaBilet.ro. Apoi vom trece la următorul Price Level până la cel de 750 de lei, înainte de festival. Copiii sub 10 ani au intrare gratuită însoțiți de un adult posesor de bilet.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...