Noutăţi

Primele confirmări de la Rockstadt Extreme Fest

POWERWOLF, SEPTICFLESH, MISERY INDEX, GUTALAX şi FLESHLESS sunt primele nume confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2018, eveniment ce va avea loc în perioada 2-5 august, în aceeaşi locaţie a Terenului de Biatlon de la baza Cetăţii Râşnov, spaţiu unde zeci de formaţii internaţionale vor concerta pe parcursul a 4 zile în cadrul celui mai iubit şi apreciat festival de muzică extremă din România.
Abonamentele au fost deja puse în vânzare, lista pentru etapele de presale până în august 2018 fiind disponibile mai jos. La fel ca şi precedentele ediţii, NU vor exista bilete pe zile , ci doar abonamente ce asigura accesul în toate cele patru zile ale festivalului.
Deşi programul pe zile va fi disponibil doar în lunile premergătoare festivalului, promitem ediţia din 2018 va fi cel puţin la fel de puternică ca cea aniversară, cu siguranţă vom avea surprize pregătite, trupe în premieră în România şi un line-up la fel de variat.
190 lei = 18.09 – 12.11.2017
230 lei = 13.11.2017 – 4.02.2018
270 lei = 5.02 – 01.07.2018
300 lei = 02.07.2018 şi pe toată durata festivalului
Biletele pot fi găsite pe site-ul oficial, www.rockstadtextremefest.ro cât şi în punctele de vânzare deja cunoscute: Reţeaua de bilete MyTicket şi Bilete.ro.
Pentru achiziţia în sistem internaţional, biletele pot fi achiziţionate de pe pagina oficială a festivalului.
În 2005, un secret bine păstrat invadează scena metal cu albumul de debut Return In Bloodred. De atunci, Powerwolf a devenit una din cele mai de succes formaţii metal pe teritoriul european, trupa condusă de carismaticul solist Attila Dorn, muzician de origine română a cărui rădăcini au fost mereu o sursă de inspiraţie pentru tematică formaţiei, dominată de o imagine vampirică.
Cu şase albume full-length, trei albume live şi alte numeroase lansări discografice, Powerwolf este o reală forţă, ocupând poziţii de top pe afişele celor mai prestigioase evenimente de profil în plan european, deseori considerată drept parte din elită scenei heavy/power. La Rockstadt Extreme Fest, Powerwolf vor ajunge cu un nou album, fiind pentru prima dată când formaţia concertează în România. Ocazia e cu atât mai specială cu cât Attila este, în esenţă, român.
După ce ultima dată au concertat la Rockstadt Extreme Fest în 2013, Septicflesh revin pe scena festivalului nostru, de această dată şi cu un nou material discografic. De departe una din cele mai apreciate şi totodată cerute formaţii în România, grecii nu sunt deloc străini faţă de publicul român, ingeniozitatea de a combina soundul metalului extrem cu o preponderentă prezenţă a aranjamentelor orchestrale – înregistrate alături de Orchestra din Praga – a ajuns o reţetă câştigătoare pe plan internaţional, albumul Codex Omega fiind conceput în aceeaşi formulă, considerat de critici şi fani deopotrivă drept unul din cele mai solide albume din discografia Septicflesh.
O altă revenire la Rockstadt Extreme Fest, după o pauză de patru ani, este grupul american Misery Index, una din bijuteriile scenei death metal contemporane. Formată în 2001 de către Jason Netherton şi Kevin Talley (amândoi foşti membri în Dying Fetus), Misery Index a construit un stil inconfundabi. Cu un death metal readaptat atât sound cât şi abordare, Misery Index au mizat mereu pe un puternic mesaj socio-politic, elemente ce au făcut din această formaţie un nume cu adevărat aparte. La Rockstadt Extreme Fest 2018, Misery Index ajung şi ei cu un nou album.
O premieră inedită este grupul ceh Gutalax. Pentru amatorii curentului grind, această formaţie nu are nevoie de absolut nicio prezentare. Gore grind, mult dans, moshpit şi una din cele mai importante nume ale curentului şi cu siguranţă vor oferi poate cel mai ‘dansant’ show al festivalului.
Ultima confirmare pentru moment este un alt nume veteran al scenei death metal europene, Fleshless. Acest grup din Cehia este activ încă din 1993, fiind însă pentru prima dată când va concerta în România.
Noi confirmări, în scurt timp.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!