Noutăţi

Preview-ul noului album Days of Confusion. Invitați : Aeon Blank & Sinscape

days of confusion

Concert nou pe 16 aprilie în fabrica.

DAYS OF CONFUSION este una din cele mai cunoscute trupe românești de alternative metal/post-grunge, ce a luat fiinţă în anul 2010 în București și îi are în componenţa sa pe Cezar Popescu (chitară), Cosmin Lupu (voce), Dan Ionescu (chitară) și Andrei Ilie (tobe). În funcţie de disponibilitate, s-au alăturat, la chitară bass, Robert Ursache (Proconsul), Adrian Ciuplea (Viţa de Vie) și Alex Pascu (Goodbye To Gravity, RIP dear friend). Formula a fost definitivată în septembrie 2013, prin cooptarea lui Andrei Zamfir la chitară bass.

Trupa a obţinut până în prezent premiul pentru BEST ROMANIAN METAL NEWCOMMER 2012, (acordat de Metalhead), iar în 2014 a fost nominalizată la CEL MAI BUN HARD ROCK / HEAVY METAL (la OnAir Music Awards) și la BEST ROCK ARTIST (la premiile revistei Sunete).

Trupa a lansat primul single și videoclip, „META”, pe 16 noiembrie 2012, în premieră pe BlankTV, unde a primit numeroase aprecieri pozitive.
„SEEDS”, albumul de debut al trupei, a fost lansat oficial pe 29 noiembrie 2012 sub forma unui EP de 6 piese și a fost primit cu mult succes de către publicul și presa de specialitate din România și străinatate.

Trupa a lansat primul single și videoclip, „META”, pe 16 noiembrie 2012, în premieră pe BlankTV, unde a primit numeroase aprecieri pozitive.

Al doilea single și videoclip, „BLOODSTREAM”, a fost lansat pe 23 ianuarie 2014 în cadrul unui concert în clubul The Silver Church din București, eveniment la care au fost prezente peste 600 de persoane. Piesa este o prelucrare în stil propriu a celei compuse de trupa britanica de trip-hop Stateless și a fost nominalizată la categoria „Cea mai bună piesă hard rock/heavy metal” în cadrul premiilor OnAir Music Awards 2014.

Cel mai recent single și videoclip, „DHARKATA”, a fost lansat pe 2 aprilie 2015 în cadrul unui concert în clubul Colectiv din București. Piesa propune o abordare muzicală și lirică diferită faţă de celelalte piese din repertoriul trupei și evidenţiază evoluţia artistică a trupei ce pregătește un nou material discografic pentru toamna anului 2015, urmând ca detaliile să fie anunțate în curând.

Evenimente:
Dechidere pentru ARCH ENEMY (Suedia) – 18 ianuarie 2012
Deschidere pentru ACCEPT (Germania) – 21 octombrie 2012
LANSARE EP ”SEEDS” – 29 noiembrie 2012
Gala METALHEAD AWARDS 2012 – 31 ianuarie 2013
B’ESTFEST SUMMER CAMP – 7 iulie 2013
ROCKSTADT EXTREME FEST – 29 august 2013
Deschidere pentru QUEENSRYCHE (S.U.A.) – 20 octombrie 2013
LANSARE SINGLE ȘI VIDEOCLIP “BLOODSTREAM” – 23 ianuarie 2014
ROCKER’S CHALLENGE FESTIVAL – Gârnic, 2 mai 2014
Deschidere pentru KARNIVOOL (Australia) – 20 iunie 2014
Turneul BERGENBIER „Zilele Prieteniei” 2014
Craiova (22 iunie), Galaţi (10 august), Constanţa (16 august)
POSADA ROCK FESTIVAL – 5 septembrie 2014
ACOUSTIC ALL STARS – 10 decembrie 2014
LANSARE SINGLE ȘI VIDEOCLIP ”DHARKATA” – 2 aprilie 2015

***

Aeon Blank este o formație de rock alternativ cu influențe metal, dark wave și gothic. O trupă tânără, dar cu o abordare plină de maturitate și seriozitate.

Aeon Blank s-a făcut rapid remarcată pe scena marilor festivaluri din Romania anului 2012, câștigând și titlul de Best Alternative Newcomer în cadrul Metalhead Awards. Trupa a semnat anul trecut cu Universal Music Romania și are două albume la activ, “Handmadegods & Godmadedemons” (2012) și “Dark Waters” (2014).

Componența:
Emil Luca – chitara si voce
Mircea Becherescu – chitara
Adrian Popescu – bass
Zory David – clape
Radu Artin – tobe.

https://www.facebook.com/AeonBlank/

***

SINSCAPE este o formație care a apărut pe scena metal-core din România în anul 2012, câștigând rapid un loc între trupele tinere ale noului val de metal românesc. Stilul abordat a fost asemănat cu cel consacrat de formații ca Killswitch Engage, Parkway Drive, As I Lay Diyng, prin îmbinarea de riff-uri agresive cu pasaje melodioase și refrene pline de energie și „groove”.

După un an de apariții pe scenele din România, SINSCAPE a lansat în decembrie 2013 primul material de studio, un EP intitulat „SinScape”, material care a marcat începerea unui nou capitol prin schimbarea front-man-ului. Odată cu venirea acestuia, trupa a regândit o parte din materialul vechi și a stabilit noua direcție pentru compozițiile viitoare.
În ideea de a depăși limitele impuse de abordarea unui anume stil muzical, SinScape a colaborat cu producătorul și MC-ul Vlad Dobrescu (CTC) și au refăcut piesa „Oameni ca mine” de pe albumul „În sfârșit”, iar remixul lansat pe 12 martie 2014 a strâns aproape două mii de vizualizări în primele 24 de ore de la postarea pe YouTube.

În septembrie 2014, formația a câștigat Marele Premiu la Posada Rock unde juriul a decis în unanimitate că SINSCAPE a avut cea mai bună prestație dintre cele 12 formații finaliste.

Componență:
Mihai Trifan – Guitar
Alex Bucur – Guitar
Bogdan Todor – Bass
Vlad Gheorghe – Drums
Elvis Silitra – Vocals

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...