Interviuri

Rezumatul conferinţei de presă cu Tarja – ARTmania

În cea de-a doua zi a festivalului ne-am întâlnit cu Tarja, întâlnire în cadrul căreia s-au pus în discuţie subiecte diverse, de la detalii despre noul album, la o eventuală împăcare cu Nightwish.

Artista a sosit la conferinţă la puţin timp după terminarea soundcheck-ului, extins atât datorită publicului numeros adunat în faţa scenei, dar şi datorită clăparului aflat pentru prima oară în concert cu trupa în acea seară.
Întrebată dacă ar dori facă o colaborare cu cineva dintre noile apariţii ale scenei, Tarja îşi exprimă deschiderea către această idee, dar declară nu are nimic în plan momentan: „Fiecare colaborare a fost diferită şi o experienţă din care am învăţat câte ceva. […] Sunt multe proiecte noi frumoase, dar nu îmi vine în minte acum niciun nume în mod special.”

Când vine vorba de relaxare Tarja susţine muzica pe care o alege este de obicei instrumentală, fiindcă vocile îi atrag atenţia: „Muzica pentru mine este pur emoţională„.

Nu au lipsit din publicul prezent la conferinţă nici întrebările legate de noul album, despre care Tarja declară este aproape finalizat: „Albumul este aproape gata. Îl mixăm. O aveţi parte de o surpriză, sper placă. […] Lucrăm la artwork momentan.”, dar nici întrebările despre Nightwish, alături de care artista nu crede va mai reveni vreodată, deşi îşi aminteşte cu drag de acea perioadă: „ îndoiesc va veni ziua în care vor ruga revin fiindcă ei m-au concediat, dar, nu. descurc bine singură.”

Pentru noii muzicieni, Tarja vine şi cu o serie de sfaturi, printre care recomandarea ca aceştia se odihnească şi aibă grijă de ei pentru a-şi menţine vocea intactă, declarând ea şi astăzi îşi vizitează antrenorul vocal din Buenos Aires cel puţin de două ori pe an.

Tarja a fost cea care a încheiat cea mai nouă ediţie ARTmania, fiind primită cu căldură de publicul român, aşa cum se întâmplă de fiecare dată. Artista îşi aminteşte, de altfel, cu drag de prima oară când a fost în România şi face o comparaţie cu publicul de acum, care ştie la ce se aştepte şi este cu atât mai implicat în concertele pe care le susţine aici. O cronică a festivalului găsiţi aici.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
error: Content is protected !!