Noutăţi

PostRockNight: We Lost The Sea, Meniscus & Dumbsaint în The Shelter

Cluj Napoca Rock n’ Roll prezintă un concert audio-video live cu trei formații din Sydney, Australia pe 2 iunie.

Biletele se gasesc in reteaua Eventbook.

https://eventbook.ro/music/bilete-postrocknight-we-lost-the-sea-meniscus-dumbsaint-the-shelter

We Lost The Sea este o trupă de post-rock experimental, din Sydney, care își anunță primul turneu European în lunile mai și iunie 2017, cu ocazia lansării noului album “Departure Songs”.
Aceștia vor fi prezenți atât la cunoscutul Dunk Festival din Belgia, cât și în diferite cluburi din Europa, în care vor cânta împreună cu cei de la Meniscus și Dumbsaint, după ce au umplut sălile din Sydney, Melbourne și Brisbane, concertând cu Apocalyptica, This Will Destroy You și MONO.

Dacă nu sunteți familiari cu albumul “Departure Songs, putem spune că este unul încărcat emoțional, deoarece a fost compus într-o perioadă tulbure, după pierderea lui Chris Torpy, astfel concertele live sunt pline de adrenalină și intensitate. Ca tribut la cele întâmplate, We Lost The Sea s-a inspirat din experiențe, evenimente, călătorii și eșecuri, “Departure Songs” este primul album instrumental – cel mai emoțional și experimental album al lor de până acum.

Totuși, membrii formației s-au redescoperit ca grup într-un mod creativ, lucru care e tangibil doar în concertele live și în albumul nou “Departure Songs”. Această nouă călătorie i-a învățat pe toți, că nu trebuie să te temi de trecut pentru a păși curajos spre viitor.
“The sextet have an incredible knack for creating a cinematic effect with their compositions, and as the heart-wrenching ‘A Gallant Gentleman’ illustrates, they can tell a story without words quite brilliantly. – Pop Matters

“This is a band that knows the art of subtlety; and band that, even in the most raucous moments of their music, remain cautious and attentive to the sounds they’re respectively creating.” – TheMusic

Meniscus au anunțat lansarea unui nou album “Refractions” care va fi urmat de un turneu în Europa, pentru prima oară în 5 ani, alături de Dubsaint și We Lost the Sea.

“Refractions”este cel mai nou material al trupei de la single-ul “DBT” (2014) încoace, acesta având un soundscape epic modelat excepțional care îmbină ambientul, rock-ul experimental cu cinematic music. În concerte, muzica lor este acompaniată de vizuale.

MENISCUS și-au câștigat admirația internațional odată cu lansarea albumului “War of Currents” din 2011, aceștia având un turneu formidabil cu CASPIAN, THIS WILL DESTROY YOU, TWELVE FOOT NINJA, THE RED PAINTINGS și DEAD LETTER CIRCUS.

“These will be very special shows for us….Not only has it been 5 years since our last release „War of Currents”, it also marks our first European shows in 5 years. We plan on using this platform to not only showcase the songs from REFRACTIONS, but to do so with our best live performances so far. Hope to see you there! “ MENISCUS

Dumbsaint este prima trupă ce deschide concertul cu We Lost The Sea, o trupă post-rock, cinematic instrumental, care și-au anunțat turneul European pentru a promova noul lor album “Panorama – in ten pieces”, precedat de Something That You Feel Will Find Its Own Form, din 2012.

Lansarea ambițioasă a noului album este un nou început care umple ultimii 3 ani de activitatea trupei și care se reflectă în release-urile The Auteur EP și Disappearance In A Minor Role, soundtrack și DVD. În acel timp, Dumbsaint au avut turneu în Australia împreună cu trupele This Will Destroy You, Russian Circus, Boris, Earth și Sleepmakeswaves.

Albumul “Panorama, in ten pieces” are 55 de minute, a fost produs în timp de peste 1 an, în diferite studiouri, împreună cu producerul Dax Liniere (sleepmakeswave, Solkyri). Ca fiecare release de al lor, “Panorama, in ten pieces” conține câte un clip pentru fiecare din cele 10 piese, care se unesc într-un film de 60 de minute, compus, editat, filmat în totalitate de membrii formației.

“Panorama, in ten pieces, is a suburban horror that tells the story of a residential street in darkness. Populated by a revolving ensemble of dysfunctional lovers, loners and shut-ins, the film peers in at the strange relationships and domestic rituals that go on behind the closed doors of one neighbourhood at night.’

Filmat într-o perioadă de 6 luni cu 25 de actori, acesta adaptare a albumului de 10 piese este o culminare a unor ani de devoltare, pregătire și planuri, fiind apogeul creativ al formației.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...