InterviuriNoutăţi

Porția de stoner este asigurată de Purple Caravan (Interviu)

Craiovenii de stoner rock de la Purple Caravan se pregătesc să se alăture scenei în creștere de pe meleagurile noastre cu un prim album (ce se va intitula “Spirit of The Sun”), după ce cele două single-uri lansate până în prezent au reușit să le pună numele pe buzele fiecărui iubitor al unui astfel gen sau poate chiar și pe al celor care căutău o cale de scăpare din monden prin intermediul muzicii, în special live. Despre album și planurile de viitor ale trupei vorbim cu Purple Caravan.

Ce v-a îndemnat să puneți bazele acestui proiect muzical în primă fază? Care ar fi ținta voastră finală, dacă ar fi să numiți una acum?

PC: Purple Caravan a apărut din dorința noastră de a face o muzică nouă, cu spirit vintage și elemente moderne. Am vrut să vedem cum e pe scenă, cum e să-ți scrii niște piese pe care să le cânți în fața oamenilor și cred că mai presus de toate, cum putem face publicul românesc să se deschidă la stoner rock și în general la o muzică diferită față de cea cu care erau obișnuiți în underground până acum.

Sky is the limit, cum s-ar spune, și vrem să ducem proiectul ăsta cât de departe se poate. Dacă totuși am fi nevoiți să facem niște brainstorming și să ne gândim la o țintă finală, am putea spune că muncim să facem muzica pe care ne-am dori să o ascultăm și pe care n-o găsim în altă parte.

Cum decurge pentru voi procesul de creație?

PC: Nu avem un proces bine definit atunci când vine vorba de cum ne scriem piesele. Trebuie să fie o sclipire și ea poate să vină dintr-un riff, dintr-o linie de voce sau un ritm de tobe mai interesant. În principiu stăm și cântăm fiecare idee care ne vine și când prindem ceva de la care ne vine nouă natural să continuăm, mergem pe drumul ăla și vedem unde ne duce. La sfârșit înregistrăm ce avem și ascultăm acasă, după care la repetiția următoare fiecare vine cu idei, păreri sau abordări noi pentru piesa respectivă.

Care este cea mai mare problemă pe care ați întâmpinat-o până acum în underground-ul nostru? Ce credeți că lipsește unui artist din underground pentru a-și exprima muzica așa cum dorește?

PC: Putem spune foarte bucuroși că nu am întâmpinat probleme. Sau cel puțin nu lucruri care ar putea fi considerate cu adevărat probleme. Că te mai trimite cineva din stânga în dreapta, că nu te iau organizatorii în serios prima dată când au de a face cu tine și așa mai departe, astea sunt chestii care te întăresc și te fac să realizezi că nu e totul un vis frumos, dar poate fi dacă muncești. Asta se leagă și de următorul punct al întrebării, și anume că artiștii din underground trebuie să înțeleagă importanța promovării, importanța imaginii și mai mult decât orice, importanța atitudinii pe scenă. Indiferent de câți oameni vin la tine la concert, datoria ta e să-i respecți că au venit să te vadă și să cânți pentru 10 oameni la fel cum ai cânta și pentru 500. Trebuie să îi livrezi omului energie, bucurie, iubire față de muzică și să îl faci să simtă ce încerci tu să transmiți și să se gândească la treaba asta câteva zile, iar dacă ai reușit să faci asta, misiunea ta ca artist, din punctul nostru de vedere, e îndeplinită.

Dacă ați putea pleca în turneu cu oricine de la noi din țară, cine ar fi și în ce orașe v-ați dori să cântați?

PC: Clar RoadkillSoda. Băieții ăștia sunt foarte importanți pentru noi, și din punct de vedere muzical și din simplul motiv ca au făcut ca lumea să-și dorească să se apuce de stoner în România. Aici chiar ne-ar plăcea să cântăm în Cluj. N-am apucat să ajungem pe acolo și chiar ne-ar plăcea super mult. În Europa putem mai mult să spunem țări, că dacă ajungem acolo, orașul n-ar fi suficient de relevant încât să influențeze bucuria. Am vrea să cântăm în Grecia, Olanda, Polonia, Cehia, Bulgaria, peste tot pe unde se poate. După primul turneu probabil că, așa cum e natural, o să ne dezvoltăm niște preferințe pentru anumite locuri, dar momentan am fi mega încântați să cântăm pe oriunde.

Care considerați că este punctul forte al trupei și care ar fi cel la care ați vrea să mai lucrați în viitor?

PC: Punctul nostru forte e că facem o muzică și un gen de stoner care reușește să atragă și oameni dedicați altor genuri. Am văzut la noi la concerte și metaliști răi, și rapperi, și oameni care ascultă indie, alternative sau prog și putem spune că le-a plăcut super mult de noi, spre surpinderea noastră. Avantajul masiv pe care considerăm că îl avem e că nu suntem “your typical stoner band”, ceea ce e destul de greu de atins având în vedere că e un gen în care s-a spus cam tot ce se putea spune și s-au atins cam toate ramurile. Noi ascultăm chestii diferite, fiecare dintre noi, și asta se reflectă în muzica pe care o facem.

Cel mai mare minus al nostru e că suntem de multe ori overthinkeri, dorindu-ne să iasă piesele cât mai bine, să transmită exact ceea ce vrem și omul din public să trăiască fiecare film în parte, fără să catalogheze vreo piesă de a noastră că fiind “de umplutură”, fapt ce face ca procesul creativ să dureze uneori destul de mult și să fim puși sub presiune în respectarea anumitor deadline-uri autoimpuse. Chestii de trupă la început, dar progresul se observă de la o piesă la alta și putem spune că suntem pe drumul cel bun în a remedia aspectul ăsta.

Ce planuri aveți pentru viitor?

PC: Aici am avea ceva mai mult de povestit, dar o să ne concentrăm pe albumul pe care îl avem în plan pentru toamnă. Dincolo de faptul că urmează să fie cea mai mare realizare a noastră din punct de vedere muzical, “Spirit of The Sun”, căci așa se va numi, o să strângă tot ce am învățat până acum că trupa într-un material complex, diversitatea fiind la ea acasă. Este un proiect ambițios, fiecare piesă având filmul ei, dar toate fiind legate, mai evident sau mai subtil de o temă comună. Avem piese heavy, avem piese psihedelice, avem chiar și o piesă acustică, deci pentru cine se întreabă ce pot cu adevărat să facă Purple Caravan după aproape 2 ani de existență, albumul nostru de debut o să fie răspunsul. Ne-a ajutat într-o oarecare măsură și faptul că avem scoase doar 2 piese până acum, “Private Hell” și “Sky In My Bag” și mizăm pe elementul surpriză fiindcă cine nu ne-a văzut live nu știe încă la ce să se aștepte de la noi.

În încheiere, suntem foarte recunoscători pentru reacțiile pozitive pe care le-am primit după concerte și pentru că avem oportunitatea să facem ce ne place și să trăim bucuria aia de fiecare dată când ne urcăm pe scenă. Stay tuned guys, there’s so much more to come! Mulțumim pe această cale și pentru ocazia de a povesti despre ce înseamnă Purple Caravan. Mulțumim Interwission! Big up!

*Interviu realizat în colaborare cu UndergroundMusic.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...