Prog Talk cu Geanina

POMEGRANATE TIGER şi al lor „Boundless”

pomegranate

Multi-instrumentistul Martin Andres, cel din spatele proiectului Pomegranate Tiger, a reuşit fure atenţia multor djent-fans încă de la primul său album, „Entities”. Materialele sale sunt dedicate proggerilor în general, însă celor care nu se tem să digere pentru o vreme ceea ce iese din mâinile sale. Departe de a fi doar un jam session bine nişat, ultimul său album, „Boundless” este un material acorporal, complet prins în tehnici complexe şi riff-uri delicios de antrenante şi compact alipite.
Un joc continuu între părţile aerisite puse în scenă de clean-uri care dau sentiment pieselor şi părţile întunecate, „Boundless” conţine 10 piese, pe cât de continue în ideile abordate, pe atât de distincte în nebunia lor.

„Manifesto” vrea ne demonstreze încă din primele sale secunde acest al doilea album este întradevăr un manifest al talentului artistului care a pus bazele Pomegranate Tiger, care nu încetează uimească chiar şi în urma numeroaselor schimbări prin care a trecut trupa de-a lungul timpului.
„Stomp The Haunted Crown” continuă albumul printr-o ploaie densă de groove. Părţile aerisite de care pomeneam anterior sunt evidenţiate şi prin inserţii de pian şi viori („Paper Hammers”, „Ovation”) care reuşesc te copleşească cu atât mai mult, vizual-sonor, şi ofere un spirit neoclasic întregului material.

„Color Theory” oferă un moment de respiro înainte te arunce înapoi în furtuna de nebunii instrumentale, succesiunea acestei piese urmată de „Billions and Billions” punând cel mai bine în valoare acea alternare între fineţe şi agresivitate pe care se bazează întregul parcurs al „Boundless”.
Albumul oferă o dinamică complexă ascultătorului din punctul oricărui instrument ai privi lucrurile, însă munca chitaristică este întradevăr una monumentală de heavy prog, o mulţime frenetică de ascensiuni şi acrobaţii („Cyclic”).

Piese preferate: „Paper Hammers”, „Cyclic”, „Color Theory” şi „Ovation”.
Tip: încercaţi judecaţi acest album din punct de vedere al complexităţii includerii unor elemente neoclasice atât de accentuate în întregul unui material de altfel de un heavy prog de actualitate.

Geanina Chiricuță 

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...