Jazzy-bluesNoutăţi

Ploieşti Jazz Festival – 23-27 noiembrie

În perioada 23-27 noiembrie 2016 Filarmonica „Paul Constantinescu” împreunã cu Primãria Municipiului Ploieşti şi alţi sponsori şi parteneri foarte importanți organizeazã a XI-a ediție a Festivalului „Ploieşti Hot Jazz Summit” care se va numi íncepând cu acest an „Ploieşti Jazz Festival„.

Primul festival de jazz din România a fost organizat, la inițiativa primului club de jazz din țara noastră, la Ploiești, în anul 1969, timp de trei ani, după care festivalul s-a mutat la Sibiu, urmând ca după anul 2000 să revină la Ploiești. Până în urmă cu trei  ani, festivalul s-a desfășurat la Teatrul „Toma Caragiu”, Filarmonica fiind, anul acesta, al treilea  an consecutiv, gazdă. Ediţiile trecute s-au bucurat de un mare succes şi au atras public din ce în ce mai numeros, dornic să urmărească prestaţii ale unora dintre cei mai importanţi artişti de jazz din România și nu numai.

Anul acesta, din dorința de a oferi cât mai multă bucurie spectatorilor, festivalul va dura cu o zi mai mult, deschiderea având loc miercuri, 23 noiembrie, în compania orchestrei simfonice. Am îmbogățit această ediție cu proiecte noi, cum ar fi cel cu „Lecția de jazz” pentru copii și masterclass-uri destinate artiștilor de jazz în devenire, dar și publicului dornic să fie cât mai aproape de artiști, urmărind cum se realizează o operă muzicală în timp real.

Pe toată durata festivalului vor avea loc lansări de carte și CD-uri cu proiectele artiștilor invitați, fiecare seară încheindu-se cu un Jam Session organizat în parteneriat cu „Conacul Domniței Ralu”.

Sperând că programul acestei ediții va satisface gusturile până la cele mai exigente în materie, vă invităm să vă bucurați de cinci zile de muzică la cel mai înalt nivel alături de cele mai renumite trupe de jazz pe scena Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești.ploiesti_jazz

PROGRAM:

Miercuri, 23 noiembrie 2016
ora 19.00 Jazz Simfonic, dirijor: Sabin Pautza

Joi, 24 noiembrie 2016
Ora 11.00 Masterclass Nicolas Simion
Ora 19.00 Nicolas Simion Quartet (GER)
Ora 21.00 Emil Bâzgă Quartet (SUA)

Vineri, 25 noiembrie 2016
Ora 11. 00 Lecția de jazz cu Irina Sârbu
Ora 19.00 Lucian Ban (SUA)
Ora 20.00 Cristian Soleanu Quartet
Ora 21.30 Rareș Totu – Blues

Sâmbătă, 26 noiembrie 2016
Ora 19.00 Stephane Tsapis Trio (FRA-GRE)
Ora 20.30 Irina Sârbu și Ethnotic Project

Duminică, 27 noiembrie 2016
Ora 18.00 Dock in Absolute (LUX)
Ora 19.30 Mircea Tiberian Quartet
Ora 21.00 Swing Shouters (FRA)

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...