Noutăţi

Păsările nu există! lansează EP-ul „Psalmii”

PĂSĂRILE NU EXISTĂ! este un proiect ce împinge limitele a ceea poate fi considerată muzica post-punk. Încadrarea genului muzical având influențe de bossanova, indie, jazz, alternativă. Având în vedere că „păsările nu există”, punem la încercare viziunea oamenilor despre lume. Ce putem fi siguri că este real?

Proiectul a fost creat de Ioan „lipmann” Buzatu în toamna anului 2022, în timpul conceperii albumului self-titled, împreună cu Iosif El-naqib (R a B B I T) la tobe și Sorin Cucu (Purple Caravan) la chitară și voce. La scurt timp s-a alăturat și Ioan-Vlad „Mysh” Mihai ca operator de efecte, clape și voci adiționale.

Adineaori, omul când se uita la cer vedea unul din trei fenomene: Luna acompaniată de umbra sa; Soarele strălucind în orice reflexie; și Păsările care au dăinuit doar în timp ce Luna și Soarele erau în totală armonie. În restul timpului dăinuia doar sunetul lor, dar nu erau de văzut nicăieri. Alteori nici atât.

Noul EP al trupei intitulat „Psalmii”, urmează să fie lansat în vara acestui an și reprezintă o colecție de piese începute de solistul grupului și terminate de colegii săi. Din păcate, Ioan a fost nevoit să părăsească țara din cauza unei condamnări la patru ani de închisoare pentru acuzații legate de consum de droguri.

Psalmii sunt cântece religioase potente din punct de vedere energetic, prin urmare pot fi folosite ca unelte de purificare și protecție. Ioan percepe acest album ca pe un proces prin care se curăță de trecut, iar creația albumului a servit drept ritual în acest sens.

persefona” – este prima mostră de pe Psalmii și, în același timp, este și prima piesă începută de Ioan după pronunțarea sentinței tribunalului. Videoclipul, regizat de @raze_zen, se inspiră din simbolurile asociate zeității panteonului greco-roman, creând astfel o alegorie a relației dintre artist și muza sa.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...