Noutăţi

paper magik reprezintă România la finala mondială GBOB

Origami rock-ul – acel jump într-o lume alternativă, acolo unde piesele primesc valențe din mai toate genurile muzicale – este stilul care va reprezenta România la finala mondială Global Battle of the Bands (GBOB), care are loc la Atena, în octombrie 2017.

paper-magikrichard-constantinidi-presedintele-gbob-romania

A opta trupă din concurs, paper magik, a intrat pe scenă cu „Victory is mine”, un single care s-a auzit în premieră, și a încheiat cu deja cunoscuta „Fortress”, una dintre piesele cu care a concurat și la semifinala pe Muntenia, din martie 2016. Interpretarea originală, show-ul impresionant de lumini, artwork-ul realizat prin tablete atașate de clapă, precum și vestimentația celor trei membri – cămăși vopsite în nuanțe pastelate, pe care au fost scrise de mână versuri proprii – au stârnit ropote de aplauze și au convins juriul că paper magik este band-ul care poate reprezenta cel mai bine România la finala mondială GBOB.

„Victory is ours! Nu am mai trăit niciodată aceste emoții, acest haos, aceste vibrații interioare. Sunt în extaz. Suntem în extaz”, a declarat vocalul Dragoș Stama la finalul competiției.

Cei trei au plecat acasă nu doar cu trofeul GBOB România. paper magik a mai câștigat premiul GuerriLive Radio Session – o cântare live în emisiunea lui Bogdan Șerban de la Guerrilla Radio – și premiul ARTMania Festival – un spot în cadrul festivalului care va avea loc pe 28-29 iulie 2017, la Sibiu. În plus, H!T Music Channel va difuza un videoclip al trupei în programul de zi, pe parcursul anului următor.

Origami rock, extensie artistică

paper magik are trei silabe – Dragoș (voce, chitară, clapă), Flamă (chitară bas) și Tz (tobe) –, iar genul care definește cel mai bine eterogenitatea pieselor poartă numele de „origami rock”. Adică umbrela sub care cele mai intense trăiri și sentimente se transformă în muzică autentică, reală, vie și în care clasicul rock este „pliat” într-un infinit de moduri.

De ce origami rock? „Pentru că nu există un alt mod prin care ne putem împărtăși mai bine talentul energia, speranța, emoțiile sau experiențele. Origami rock este, de fapt, o paletă de stiluri muzicale, singura care se poate dezvolta împreună cu noi și cu publicul nostru deopotrivă”, explică toboșarul Cosmin Țîmboc, aka Tz.

GBOB România, mai mult decât un simplu concurs de muzică live

Pentru al doilea an consecutiv, finala națională GBOB România a fost considerată drept cel mai important eveniment muzical din țara noastră. Deoarece este un concurs de talente pentru toate vârstele, care interpretează compoziții muzicale proprii (originale) la instrumente (live), din toate colțurile țării (și din Republica Moldova). GBOB România este singurul concurs de muzică live care oferă șansa câștigătoarei să se prezinte pe o scenă cu tradiție a unei metropole internaționale și să ne reprezinte. Anul acesta, finala națională GBOB România a a avut loc sâmbătă, 10 decembrie, la Kruhnen Musik Halle din Brașov, un local nou, modern, proiectat pentru festivaluri indoor și dotat la standarde înalte de calitate în ceea ce privește organizarea, scena, sunetul sau luminile.

„Pentru noi, acest concurs a constituit exact imboldul de care aveam nevoie ca să putem trece la the next level. Până de curând, ne focalizam mai mult pe muzică în sine decât pe imagine și pe prestație scenică, însă totul s-a schimbat odată ce ne-am înscris la GBOB. Recomandăm din tot sufletul tuturor trupelor aflate la început de drum și nu numai, ca și noi, să urmărească această competiție și să se înscrie fără teamă – toată lumea câștigă ceva la GBOB”, conchide basistul Andrei Constantinescu, aka Flamă.

***

Mai multe detalii despre paper magik poți găsi pe site-ul oficial.

paper magik în social media:

Soundcloud: https://soundcloud.com/papermagik

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCfGA5RB9QYrfwh8akORkxGQ

Facebook: https://www.facebook.com/papermagikofficial/?fref=ts

Instagram: https://www.instagram.com/papermagikofficial/

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!