Noutăţi

Orkid, live în Echoes

Orkid cântă acasă, la Echoes, într-o seară de sâmbătă, pe 27 aprilie, care marchează sfârșitul celei de-a 17-a ediții a Animation Worksheep, atelierul de animație care îi are Vlad și pe Radu ca organizatori și traineri. Ocazie cu care vor fi proiectate și cele mai noi produse ale Worksheepului.

Orkid își definesc stilul ca fiind post-traumatic blues. Pentru ei este definitorie afecțiunea și respectul pentru balene, orci și tot felul de alte bestii marine, terestre și extraterestre. 
https://linktr.ee/orkid_band

Având influențe diverse, de la punk și garage la post-metal, de la indie și blues la math, prog sau chiar muzică academică, Orkid au lansat în octombrie anul trecut cel de-al cincilea album de studio al formației, Noi contra Noi, avându-i ca producători pe Adrian Despot și Sorin Tănase (aka Pupe) la VdV Music Studio.

În cei 7 ani de existență au susținut peste 300 de concerte, au cântat în deschiderea unor formații ca: Mogwai (Scoția), Death in Vegas (Anglia), Mono (Japonia), Madrugada (Norvegia), The Underground Youth (Anglia), dar și a celor mai populare formații autohtone – Vița de Vie, Șuie Paparude, Coma, Sucarpați, The Mono Jacks, Emil, Implant pentru Refuz, etc. Au apărut într-un show televizat la TVR1 – Starea Nației, 2019 – și în zeci de emisiuni radio – Radio Guerrilla, Tananana, Gold FM, Rock FM etc.

Pentru că doi dintre orci vin din zona producțiilor vizuale, Vlad este de formare scenarist și regizor de film, iar Radu este animator și artist grafic, Orkid este un produs cinematic, care pune accentul și pe vizualuri animate, ilustrație și design. 
În 2022, una din piesele lor, CAD, a fost luată pe coloana sonoră a unui serial HBO (Ruxx), alte două (Stargaze și Beasts Apart) pe coloana sonoră a unui lung metraj – Băieții buni merg în Rai (R:Vlad Potcoavă) și au compus integral coloana sonoră a unui scrurt-metraj animat, pe care l-au realizat in-house – Suruaika > Suruaika – Official Trailer (2022) 

Orkid sunt: 

Vlad Ilicevici: chitare, synthuri, voce
Radu Pop: percuție, synthuri
Mihnea Dumitrescu: bass

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...