Noutăţi

Opeth – „Ghost Reveries” (cronică)

Spre deliciul fanilor primei perioade Opeth, „Ghost Reveries” revine pentru un timp la growl şi se întoarce la compoziţii care a consacrat trupa până atunci. „Ghost of Perdition” deschide albumul într-un tur de forţă, fără uite de interludiile acustice inserate pe alocuri sau de solo-ul memorabil. „The Baying of the Hounds” şi „Beneath the Mire” nu ies în evidenţă neapărat, comparativ cu celelalte compoziţii incluse pe album, dar recompensează fanii care au fost dezamăgiţi de „Damnation”. Asta nu înseamnă duc lipsa de intervenţii chitaristice demne de reascultat sau de secţiuni de clean inteligent introduse.

opeth

Toate elementele folosite în trecut revin în prim plan, dar mult mai echilibrate şi delicat aranjate. Amalgamul de viteză cu atmosfera, brutal cu armonic creează acest echilibru şi dovedeşte fanilor încă o dată Opeth este o trupă cu adevărat unică.

Albumul este unul concept, bazat pe teme oculte, contrar anilor anteriori, şi nu duce lipsă de suficientă dinamică cât te menţină alert pe toată durata sa. Nu lipsesc influenţele stranii pe „Ghost Reveries”: „Atonement” are o alură orientală, în timp ce „Hours of Wealth” cade în plasa jazz-ului. „Hours of Wealth” este de altfel prima piesă inclusă pe album care frâu liber complet acusticii şi emoţiei, asemeni baladelor de pe „Damnation”.
Piese precum „Beneath the Mire” şi „The Grand Conjuration” debordează de energie, acorduri haotice, drumming excesiv şi atmosfera construită în jurul vocii lui Mikael, extrem de versatilă. „Isolation Years”, cea mai scurtă piesă de pe album, îl încheie pe o notă melancolică, solemnă.

Piese preferate: „Ghost of Perdition”, „Hours of Wealth”.

Recenzie „My arms, your hearse”: https://theinterwission.ro/opeth-my-arms-your-hearse-cronic/

Recenzie „Morningrise”: https://theinterwission.ro/opeth-morningrise/

Recenzie „Orchid”: https://theinterwission.ro/opeth-primul-avant-orchid-cronica-de-album/

Recenzie „Still Life”: https://theinterwission.ro/opeth-still-life-cronica/

Recenzie „Blackwater Park”:https://theinterwission.ro/opeth-blackwater-park-cronica/

Recenzie „Deliverance”: https://theinterwission.ro/opeth-deliverance-cronica/

Recenzie „Damnation”: https://theinterwission.ro/opeth-damnation-cronica/

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!