Get-begetInterviuriNoutăţi

Olimpiada Naționala de T(h)rash Talk – scurt interviu cu Crumble

Olimpiada Națională de Thrash are loc pe 15-16 martie la Craiova, sub organizarea Metal Bunker. Am onoarea să fiu prezentatorul desemnat al unui festival-concurs care încadrează unsprezece trupe concurente și alte trei cu statutul de trupe în recital.

Mai multe detalii despre olimpiadă puteți găsi aici. 

Am găsit de bun augur să formulez câteva întrebări simple tuturor celor unsprezece trupe din concurs pentru a le expune în fața oprobriului public. Printre aceste trupe se află și Crumble, trio din Cluj despre care puteți afla mai multe în următoarele rânduri.

Salutare, băieți! Ce v-a făcut să vă apucați de muzică și care sunt trupele cu care ați pornit în această călătorie?

Cristian: Salutare, George. Believe it or not, dar motivul pentru care m-am apucat de bas a fost Tim Commerford de la Rage Against the Machine. Eram in școala generală când am descoperit trupa și am fost atras imediat de sound-ul lor, mesajul pieselor și atitudinea de pe scenă. Consider R.A.T.M. o influență semnificativă în mesajul pe care eu îl abordez în versuri.
Pe partea de thrash metal a fost clar Sepultura pentru mine, aici mă refer la perioada cu frații Cavalera (cine n-ascultă Sepultura? Vă las pe voi să continuați). Cu ei am descoperit genul și forța pe care o poate avea, atât instrumental cât și în versuri.

Ciprian: No… servus! Încă de mic am fost expus muzicii, în special rock-ului clasic, grație tatălui meu. Deseori se auzeau prin casă Deep Purple, Black Sabbath, Queen…
Ceva mai târziu am dat de grunge (al cărui gen sunt fan și astăzi) pe coloana sonoră a unui joc video, după care am obținut două casete, una cu ceva piese amestecate de la Metallica, cealaltă cu albumul Chaos AD de la Sepultura.
Eram fascinat de riff-uri și sunetul chitărilor și îmi spuneam insistent că trebuie să fac și eu asta. Drept urmare, la vârsta de 14 ani am luat prima mea lecție de chitară.

George: Salut! Momentul în care am simțit că trebuie să mă apuc de muzică a fost atunci când, pe la 12-13 ani, fiind la un concert am auzit un solo de tobe. În acel moment am simțit ritmurile până în măduva oaselor, iar sentimentul a fost unul greu de explicat în cuvinte, sentiment pe care îl retrăiesc de fiecare dată când sunt în spatele tobelor, mai ales în timpul unui concert.

Ce așteptări aveți de la Olimpiada Națională de Thrash? Aici putem acoperi diverse aspecte, organizare, public, oameni care vă vor vedea pentru prima dată…

Cristian: Așteptarea mea este una simplă: organizarea să fie bună și eficientă. Pe partea de public nu mă pronunț, fiind și prima noastră deplasare în această formulă, nefiind familiar cu scena din Craiova. Ideal ar fi un public cât mai receptiv la ceea ce facem nu doar noi, Crumble, dar și restul trupelor care vor concerta la Olimpiadă.

Ciprian: Veselie, oameni faini și metale grele. \m/

George: Abia aștept să ascult live trupele participante și să prezentăm publicului muzica noastră. Sunt sigur că pe parcursul Olimpiadei Naționale de Thrash ne vom simți foarte bine alături de colegii noștri de breaslă și de publicul care, bineînțeles, dorim să fie în număr cât mai mare.

Ce piesă nu lipsește din playlist-ul vostru zilnic?

Cristian: La mine nu lipsesc trupele din noua generație de thrash metal. Clar nu lipsește din playlistul meu Suicidal Angels – Apokathilosis. I-am văzut și m-am rupt la concertele lor din România și Cehia. (Nota autorului: sper că ai dat o ureche și peste Profane Prayer, doar ce a ieșit de mărțișor 🙂 ).

Ciprian: Se schimbă periodic. Momentan, Lamb of God – The Black Dahlia.

George: In ultima perioadă, din playlistul meu nu lipsește piesa “The Isolating Lie of Learning Another” de la Vitriol.

Ce planuri există pentru viitorul vostru apropiat/îndepărtat?

Cristian: În viitorul apropiat avem multe concerte programate, de asemenea și multe pe care dorim să le confirmam, stay tuned! Pentru viitorul îndepărtat avem multe planuri cu trupa, dar pe care le vom dezvălui la timpul și momentul potrivit.

Un mesaj pentru cititori și un răspuns la o întrebare existențială: moare Iliescu?

Cristian: Stimați cititori, în loc să stați și să vă uitați pe pereți, mai bine veniți și vedeți cu ochii voștri prestația noastră de la Olimpiada Națională de Thrash Metal 2024. Veți regreta amarnic dacă nu!
Iar despre Iliescu… Un pic pe lângă subiect cu ceea ce urmează să spun. Când am fost în Cehia pentru prima dată am avut sentimentul acela că sunt într-o țară ce ar fi trebuit să fie România dacă nu ar fi fost el la conducere. Păcat, mare păcat!

Ciprian: Vă așteptăm în număr cât mai mare la Olimpiadă, cu veselie și voie bună, și să auzim niște metale made in Ro!. Support the underground!
Cât despre Iliescu, nu știu. Circulă vorba că tocmai și-ar fi făcut credit la bancă pe 30 de ani.

George: Vă așteptăm în număr cât mai mare la Olimpiadă, să bem o bere și să ascultăm muzică bună împreună (nu credeam vreodată că “olimpiadă” și “bere” o să își găsească locul în aceeași frază).
Cât despre Iliescu, o să fie veșnic viu în paginile cărților de istorie și poate și în vreo Carte a Recordurilor, ca deținător al recordului de cel mai în vârstă fost președinte…rămâne de văzut. Cheers!

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...