Noutăţi

Olimpiada Națională de T(h)rash Talk – scurt interviu cu Ruyned

Olimpiada Națională de Thrash are loc pe 15-16 martie la Craiova, sub organizarea Metal Bunker. Am onoarea să fiu prezentatorul desemnat al unui festival-concurs care încadrează unsprezece trupe concurente și alte trei cu statutul de trupe în recital.

Mai multe detalii despre olimpiadă puteți găsi aici. 

Am găsit de bun augur să formulez câteva întrebări simple tuturor celor unsprezece trupe din concurs pentru a le expune în fața oprobriului public. Ruyned sunt, cred eu, cea mai tânără trupă din concurs și cu un cv deja interesant în ceea ce privește aparițiile live.

Salutare, băieți! Ce v-a făcut să vă apucați de muzică și care sunt trupele cu care ați pornit în această călătorie?

Bogdan: Salut! Eu m-am apucat de muzică pentru ca voiam să fiu ca James Hetefield și să am ce povesti copiilor. Trupele cu care m-am apucat au fost Metallica, Megadeth, Amorphis și Dream Theater.

Andrei: Salutare! M-am apucat de muzică pentru că de la o vârstă frageda tot am auzit metal în casă și văzându-l pe tata cum cântă am fost inspirat să pun mâna pe chitară. Formațiile cu care am început au fost Metallica, Amon Amarth și Megadeth.

Mihai: Servus! Eu am început să bat la tobe pentru că am fost la un concert Havasi unde toboșarul avea setul de tobe montat pe o („cum îi zice la aia, macara sau nu mă cum era, așa ba, platformă”) platformă care se învârtea și m-a făcut interesat de tobe. Trupele cu care m-am apucat sunt: Dream Theater, Slipknot si Death.

Tibi: Salut! Eu m-am apucat de bas și metale pentru că un prieten m-a rugat să mă apuc de bas pentru trupa lui. Trupele ce m-au băgat în metal sunt: Behemoth, Belphegor și Amon Amarth.

Ce așteptări aveți de la Olimpiada Națională de Thrash? Aici putem acoperi diverse aspecte, organizare, public, oameni care vă vor vedea pentru prima dată…

Ținând cont că am mai cântat în Craiova și este primul oraș în care cântăm de 2 ori în afară de Timișoara ne așteptăm să fie la fel de bine ca și ultima oară, când organizarea a fost ceas și publicul a fost mega receptiv. Sperăm ca cei care ne văd prima oară să fie impresionați. Pe lângă toate astea toți suntem mega excited să vedem live celelalte trupe și să revedem orașul, unii dintre noi având originile acolo.

Ce piesă nu lipsește din playlist-ul vostru zilnic?

Piesa care nu lipsește din playlistul trupei este 45RPM metal (Butcher), însă în playlisturile personale melodiile care nu lipsesc sunt:

Bogdan: Specters of the blood moon sabbath (Hellripper)
Andrei: The underwater Garden (Septicflesh)
Mihai: Nail them to the cross (Dark Funeral)
Tibi: Grotesque Impalement (Dying Fetus)

Ce planuri există pentru viitorul vostru apropiat/îndepărtat?

Pe un plan apropiat:
– urmează să ne lansăm albumul;
– să cântăm la niște festivaluri în vară;
– să cântăm într-o țară străină;
– să plecăm într-un turneu național.

Pe un plan depărtat:
– să lansăm al doilea album;
– să fim semnați de un label;
– să plecăm într-un turneu internațional.

Un mesaj pentru cititori și un răspuns la o întrebare existențială: moare Iliescu?

Mesajul nostru pentru cititori este: „Keep supporting pure fucking thrash metal!”

În legătură cu fratele Iliescu, nu cred că moare până nu îi da Moise pixu’ ăla bun cu care a scris poruncile.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...