Get-begetInterviuriNoutăţi

Olimpiada Națională de T(h)rash Talk – scurt interviu cu Psychiatry

Olimpiada Națională de Thrash are loc pe 15-16 martie la Craiova, sub organizarea Metal Bunker. Am onoarea să fiu prezentatorul desemnat al unui festival-concurs care încadrează unsprezece trupe concurente și alte trei cu statutul de trupe în recital.

Mai multe detalii despre olimpiadă puteți găsi aici. 

Am găsit de bun augur să formulez câteva întrebări simple tuturor celor unsprezece trupe din concurs pentru a le expune în fața oprobriului public. Despre Psychiatry știu prea puțin, însă chiar acesta a fost scopul interviurilor: să aflu câte ceva despre toți cei ce vor urca pe scenă vineri și sâmbătă.

Salutare, băieți! Ce v-a făcut să vă apucați de muzică și care sunt trupele cu care ați pornit în această călătorie?

După plictiseala din pandemie în care fiecare dintre noi a pus mâna pe câte un instrument, a venit plictiseala de după pandemie, în care parcă mergea bine o trupă. Ne-am găsit cumva unii pe alții, și, pentru că aveam aceleași interese în muzică, s-a format Psychiatry în 2023. Inspirația ne vine în principal de la trupele Death, Slayer și Venom.

Ce așteptări aveți de la Olimpiada Națională de Thrash? Aici putem acoperi diverse aspecte, organizare, public, oameni care vă vor vedea pentru prima dată…

Ne așteptăm la o experiență foarte faină, la persoane la fel de entuziasmate ca noi pentru olimpiadă, la un public energic și oameni de treabă overall. Nu ne așteptăm să câștigăm neapărat, însă experiența contează; ne bucurăm să cântăm la Olimpiada Națională de Thrash alături de trupe pe care le apreciem mult.

Ce piesă nu lipsește din playlist-ul vostru zilnic?

Clar Crystal Mountain de la Death, pe care ne place foarte mult să o și cântăm.

Ce planuri există pentru viitorul vostru apropiat/îndepărtat?

În viitorul apropiat vrem să lansăm un EP, iar în cel îndepărtat, un album. Pe lângă asta, avem în plan cât mai multe concerte și festivaluri, alături de cât mai multe trupe faine.

Un mesaj pentru cititori și un răspuns la o întrebare existențială: moare Iliescu?

Pentru cei care citesc asta, noi suntem Psychiatry, o trupă de thrash/death metal din Timișoara, și sperăm să vă placă ce facem noi, pentru că nouă cu siguranță ne place mult să cântăm împreună. Ne străduim să punem în scenă concerte cât mai în forță, de la care toată lumea să plece cu dureri de ceafă de la prea mult headbang. Visăm și noi, ca toate trupele, să ajungem departe, să aducem ceva în plus pe scena metalului din România și, cine știe, poate chiar din lume.

Ca răspuns la întrebarea existențială: nu ne-ar mira să murim noi înaintea lui Iliescu.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...