Noutăţi

O nouă confirmare pentru Dark Bombastic Evening

În această seară, am avut parte de o surpriză foarte plăcută, reprezentată de confirmarea trupei Virus (Norvegia) pentru ediția din acest an a festivalului Dark Bombastic Evening. Trupa va susține un concert în premieră în România, fiind un eveniment deosebit – se știe că trupa nu prea cântă live atât de mult.

virus band

Virus este creația lui Czral, un muzician norvegian destul de cunoscut pentru excentricitatea sa – a colaborat cu numeroase trupe de avantgarde, black sau progressive, între care amintim pe Dodheimsgard, prezenți și ei în acest an la festivalul DBE. Cea mai cunoscută trupă a sa este Ved Buens Ende, care a fost activă pentru o scurtă perioadă de timp între 1994 și 1997  și a lansat doar un album, Written In Waters, o capodoperă a avantgarde black metalului norvegian. Este de menționat faptul că din multe puncte de vedere Czral a fost un adevărat pionier, fiind poate primul artist norvegian care a înregistrat un album atât de experimental și diferit, la începutul celui de-al doilea val de black metal.

Din punct de vedere al stilului, Virus este imposibil de clasificat – este o combinație de progressive metal cu jazz, stoner și black metal (deși are exclusiv vocale clean, chitările aspre și disonante sunt o reminiscență din acest gen). Deși nu consideră că Ved Buens Ende este neapărat un predecesor al Virus, Czral recunoaște că muzica celor două formații este foarte asemănătoare. Virus au lansat până acum 3 albume – Carheart (2003), The Black Flux (2008) și The Agent that Shapes the Desert (2011). 

 virus dbe

Pe scena Dark Bombastic Evening, care va avea loc între 18 și 20 august în cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, vor mai urca trupe precum Draconian, In The Woods…., Hamferd, Theodor Bastard sau Batushka. Biletele vor fi puse la vânzare în data de 16 aprilie.

Habar n-am ce să zic aici, la rubrica asta. Am o reputație de hater și scârbă, dar eu sunt de fapt un mieluț fericit și blând...

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...