Cronici concerte

O seară cu șapcă întoarsă alături de W3 4R3 NUM83R5 și Between Colors

Pe data de 14 aprilie am avut plăcerea de a asista la concertul de lansare de album al brașovenilor de la W3 4R3 NUM83R5. Pentru un orășel atât de mic, cu o scenă locală atât de restrânsă, este încântător să văd cum puținele trupe pe care le are debutează mereu cu un talent și un profesionalism mai rar întâlnit, iar șepcarii de la W3 4R3 NUM83R5 dovedesc din nou că talentul din Brașov este cu adevărat valoros.

Concertul, susținut în Rockstadt, a început punctual la ora 9 fără un sfert, cu bucureștenii de la Between Colors în deschidere, o trupă de nu-metal/metalcore care a căpătat o notorietate semnificativă, prin producții inedite și un umor aparte. Between Colors au norocul unui compozitor/chitarist foarte talentat prin Dan Niculescu, care aduce o aromă oarecum exotică compozițiilor, aducând viață nouă unui gen de muzică care nu mai este tocmai în trend. Influențele de Korn sunt foarte pronunțate, iar combinația lor cu ritmuri poliritmice și refrene catchy aduce o forță nouă și binevenită nu-metalului.

Nu am avut ocazia să-i mai văd live și, auzindu-i pentru prima dată, mi-a făcut mare plăcere să vad energia și plăcerea pură cu care cântă cei 4 muzicieni, având aproape o bucurie inocentă care s-a răspândit cu lejeritate și în public. Between Colors au executat un show foarte bun, cu un sunet bun, însă vocea principală mi-a distras atenția de câteva ori, părând destul de chinuită pe alocuri. Fără îndoială, totuși, Between Colors este o trupă care muncește foarte greu, iar acest lucru se vede în evoluția lor continuă. Nu m-ar surprinde dacă o sa devină o trupă tot mai importantă în underground-ul românesc.

După o pauză mai lungă, W3 4R3 NUM83R5 au urcat pe scenă cu un intro electro pe fundal, cu lumini care parcă prevesteau un show care va depăși așteptările. Primul lucru care mi-a sărit în evidență din momentul în care a început trupa să cânte a fost sunetul aproape impecabil, balansat, tonurile de chitară fiind sculptate perfect cât să dea forță muzicii, dar suficient de restrânse încât să nu copleșească vocea impunătoare a lui Andrei Dușcă. Tobele au fost bătute cu forță de către Horia Buzuleciu, fără pic de ezitare, cu precizia unui ceas, venind ca o lovitură plăcută în toate simțurile, iar, cu excepția unor mici greșeli la blast beat-uri, evoluția lui este una uluitoare, iar cei de la W3 4R3 NUM83R5 sunt foarte norocoși că au un om atât de talentat în spatele lor, ținând ritmul. Ca de obicei, Snuff Radu, basistul, se remarcă prin carismă și talent brut, fiind o plăcere să-l vezi cât de mult se bucură că se află pe scenă și răspândind acel entuziasm în tot publicul. Mi-ar fi plăcut să-i aud basul un pic mai tare, știind că tonul lui este absolut monstruos.

W3 4R3 NUM83R5 au avut și invitați speciali, unul dintre ei fiind Dragoș Șuteu, faimosul merch-ului, stând timid în colțul scenei, dar aducând o voce surprinzător de intensă, și Silviu Pop, alături de Bee Boo, doi foști membri ai trupei, care au cântat A New Dawn cu pofta de nestăpânit a unor oameni cărora le-a fost dor de scenă.

Tot ceea ce au clădit a rezultat într-un show extraordinar de bine executat, iar, chiar dacă genul de metalcore pe care-l abordează nu este teribil de original sau inovativ, producția extrem de bine pusă la punct, atitudinea profesionistă a trupei și piesele memorabile, cu lead-urile de chitară pe care le fredonezi obsesiv după ce se termină concertul, ridică W3 4R3 NUM83R5 peste foarte multe trupe care abordează acest gen. Se vede că Alin a depus un efort colosal în producția impecabilă a acestei trupe, pasiunea și dragostea lui pentru muzică simțindu-se și în cel mai mic detaliu. Nu mă așteptam la mai puțin din partea unuia dintre cei mai vechi și pasionați veterani ai metalului brașovean.

Momentele mele preferate ale serii au fost piesele NUM83R5, Outnumbered, Lost și replicile demne de citat ale lui Andrei Dușcă. Recomand tuturor să meargă să-i vadă pe W3 4R3 NUM83R5 când vor veni în orașul vostru, chiar și celor care nu sunt amatori de metal, fiindcă sigur o să rămâneți în cap cu măcar una dintre temele de chitară din piesele lor. Show-urile sunt de calibru înalt, distractive, iar câteodată chiar și amuzante în cel mai pozitiv sens. Dacă continuă în direcția asta, W3 4R3 NUM83R5 cu siguranță va ajunge un vârf de lance în mișcarea metalcore din România, iar multe alte trupe ar trebui să vină la concert și să ia câteva notițe.

Următorul concert W3 4R3 NUM83R5 va avea loc pe 28 Aprilie în București, Club Fabrica. Să nu cumva să îndrăzniți să-i ratați.

Debutul celor de la W3 4R3 NUM83R5, intitulat NUM83R5 se poate găsi în format fizic la unul din concertele lor, sau în format digital pe toate platformele online, inclusiv iTunes, Bandcamp și Spotify.

Cumpără-l aici:

Bandcamp: https://tinyurl.com/WANBandcamp

iTunes: https://tinyurl.com/WANiTunes

Spotify: https://tinyurl.com/WANSpotify

Google Play: https://tinyurl.com/WANGooglePlay

Amazon: https://tinyurl.com/WANAmazon

Deezer: https://tinyurl.com/WANDeezer

Tidal: https://tinyurl.com/WANTidal

Urmărește activitatea W3 4R3 NUM83R5 aici:

https://www.facebook.com/wearenumbers.band/

 

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!