Noutăţi

Noutăți în line-up și bilete pe zile la ARTmania Festival 2019

FJØRT și MÖBIUS sunt cele două noi nume care completează line-up-ul ARTmania Festival 2019, ce va avea loc în perioada 26 – 27 iulie 2019, în Piața  Mare a cetății medievale a Sibiului.

Istoria trupei germane de post-hardcore FJØRT a început în Aachen în 2012. Imediat după lansarea primului lor EP, sub umbrela Through Love Records, grupul a început câștige rapid teren pe scena locală.

Efervescența creativă a continuat anime trupa, astfel , la foarte scurt timp, aceasta a lansat alte trei noi albume care au primit reacții pozitive. Succesul le-a adus ocazia a de urca pe scenă alături de cunoscute nume internaționale în turnee soldout, ofere show-uri care debordează de energie și miște mulțimile, în ciuda faptului Fjørt este compusă din numai trei membri.

Dacă, adeseori după atingerea succesului comercial, multe trupe aleg își domolească ritmul și virulența compozițiilor, optând pentru abordări mai sigure, Fjørt face exact contrariul. Continuă cu încăpățânare experimenteze și exploreze noi cai de expresie muzicală, uneori greu de prevăzut, ce oscilează între abordări agresive sau hardcore și direcții pline de visare, caracteristice influențelor post-rock din sfera celor întâlnite la Mogwai sau Envy.

Mantra ce animă duo-ul slovac Möbius este una care surprinde în numai câteva cuvinte sentimentul care descrie, de cele mai multe ori, realitatea societății contemporane: vorbele sunt de prisos, iar liniștea și vidul intern pe care ni-l provoacă este adeseori inconsolabil.

În ciuda aparențelor, între formație și topologie există o strânsă legătură. Numele „Möbius” vine de la cel al inventatorului acestei discipline, Ferdinand Möbius. Rigoarea și precizia matematică, preocuparea pentru plasarea în spațiu a obiectelor cu proprietăți speciale se regăsesc, în esență, și la acest grup. La fel ca știința care i-a inspirat, Möbius acoperă o gamă largă de frecvențe, cochetând în călătoriile lor muzicale cu influențe de stoner rock, doom sau sludge metal (subgen al muzicii heavy metal care îmbină elemente de doom metal și hardcore punk, uneori incorporând influențe din grunge și noise rock).

Cel de-al patrulea album al trupei, „The Magic of Macabre”, care a urmat demo-ului „Path of Nothingness”, stă dovadă pentru complexitatea încăpățânată și tonurile riff-urilor întunecate și agresive pe alocuri, completate de ritmuri care definesc mantra duo-ului slovac.

Din motive ce țin de protejarea evoluției sarcinii fără riscuri, artista Amalie Bruun (cunoscută în lumea muzicală sub numele Myrkur) a decis, cu părere de rău, renunțe la viitoarele concerte pe care le avea planificate, inclusiv la show-ul care urma aibă loc la Sibiu.

Programul pe zile al concertelor de la ARTmania Festival 2019

Vineri, 26 iulie 2019 (Ziua 1)                   

Fjørt (DE)

Wardruna (NO)

Architects (UK)

Dream Theater (SUA)

Sâmbătă, 27 iulie 2019 (Ziua 2)

Möbius (SK)

Alcest (FR)

Madrugada (NO)

Opeth (SE)

Bilete pentru o zi de festival

Pentru ediția 2019, a fost pus în vânzare un număr limitat de bilete individuale pentru fiecare zi de festival: 300 de bilete pentru vineri (26 iulie 2019) și 300 de bilete pentru sâmbătă (27 iulie 2019).

Aceste bilete pentru o zi de festival pot fi achiziționate online, în avans, de pe artmaniafestival.ro,la prețul de 260 de lei/ buc. (în secțiunea dedicată biletelor aflată în partea de jos a homepage-ului site-ului).

Abonamente pentru ediția 2019 a Festivalului ARTmania sunt disponibile tot pe www.artmaniafestival.ro la prețul de 320 de lei/ buc. Următoarea categorie de preț va fi cea de 360 lei/ buc.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!