Jazzy-blues

Noua ediție Sighișoara Blues Festival și despre cea de anul trecut

Anul trecut, s-a întâmplat aud la o persoană cunoscută despre acest festival. Mare mi-a fost mirarea când am auzit festivalul are deja multe ediţii şi o tradiţie bogată în spate, dar cu toate acestea nu am fost vreodată expusă la vreo veste măcarlegată de el. Ei bine, pe loc am luat decizia ca la acea ediţie particip şi eu. Se anunţau nume mari, Joe Louis Walker, care a colaborat cu mari artişti precum B.B. King, The Jimmys, o adunătură de muzicieni molipsitor de prietenoşi şi talentaţi şi mulţi alţii. Bonus, festivalul este prezentat de Berti Barbera, despre care nu ar trebui fiu nevoită spun ceva, fiindcă este o persoană cu mare importanţă în scena muzicală de la noi.

Zis şi făcut. La finele lui martie, m-am prezentat în Sighişoara la prima mea ediţie de blues 100%. Un loc pe care îl vizitam de altfel pentru prima dată, feeric şi potrivit mănuşă pentru un astfel de eveniment, în aceeaşi măsură de magic.

O organizare frumoasă, oameni aleşi şi o locaţie care oferea răsunetul potrivit genului muzical. Chitarele plângeau şi îţi vorbeau în timp se îşi loveau notele de pereţii încăpători ai teatrului, clapele desenau atâtea culori şi fericire încât cu greu îţiîncăpeai în propria piele, iar vocalii întregeau totul de parcă s-ar fi născut pentru asta. Iar bucuria cântării pe care ţi-o transmiteau cu atâta uşurinţă îţi lăsa un sentiment incomparabil de perfecţiune.

The Jimmys au fost o surpriză grozavă pentru mine, fiindcă nu reuşisem sap mare lucru prin lumea web-ului despre ei, iar experienţa live cu greu poate fi comparată cu cea de suprafaţă trăită atunci când priveşti un videoclip. Un grup mare şi cu un talent pe atât mai mare. La un astfel de festival, o astfel de muzică simţi efectiv cum te îndrăgosteşti trup şi suflet de viaţă, de minunea auzului şi de momentul acela, pe care nu ai putea pune un preţ. Acelaşi sentiment a fost şi când a urcat Walker pe scenă, un muzician cu un band la fel de complet în spate, excentric, dar făcut pe de-a întregul pentru blues.

Rar îmi amintesc detaliile complete ale unui concert la care asist, însă pe acesta îl pot retrăi cu uşurinţă ori de câte ori întorc în timp. Decizia de a fi acolo pe cât posibil, la fiecare ediţie de acum înainte a venit natural. Aşa invit şi pe voi  aflaţi ce va fi anul acesta, imediat după ce las o mostră din ceea ce a fost deja anul trecut.

 

A 11-a ediție a Festivalului Internațional de Blues de la Sighișoara se va desfășura în sala de spectacole Mihai Eminescu, pe parcursul a 2 seri, în perioada 25 și 26 Martie 2016, cu două concerte pe seară, a câte 80 de minute, prezentate de Berti Barbera.
sighisoara blues
Programul:

Vineri 25 Martie:
SOUL SERENADE (RO)
DEITRA FARR (USA)

Sâmbătă 26 Martie:
BOO BOO DAVIS (USA)
DWAYNE DOPSIE (USA)

La atmosfera blues cu care v-am obișnuit sunteți așteptați și în foierul sălii, unde, înainte de spectacole și în pauzele (de 30 minute) dintre ele, artiștii oferă discuri, autografe și își spun poveștile de viață.

Prețul unui bilet pe seară e de 100 de lei. Mai multe detalii pe http://blues-festival.ro/.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
error: Content is protected !!