Noutăţi

Nouă Ani Lumină a lansat un nou videoclip

Nouă Ani Lumină, trupă de electro post rock din Iași, lansează videoclipul piesei “Carul Mare”, piesă ce va face parte din cel de-al doilea albumul de studio al trupei ce urmează să fie lansat în acest an.
Noua piesă este un experiment neprevăzut în care am folosit un instrument traditional românesc, cavalul. Silvan, toboșarul nostru, a apărut într-o zi la studio cu un caval, așa că mai în glumă mai în serios, ne-am propus să încercăm ceva. Dacă acum câțiva ani ne-ar fi spus cineva că într-o zi vom lansa o piesă în care folosim cavalul, am fi spus “no way”. La vremea aceea nu am fi crezut că vom ajunge la un astfel de experiment cu un instrument tradițional românesc.
Piesa “Carul Mare” este disponibilă pentru ascultare și descărcare pe toate platformele digitale începând cu data de 21 martie 2024.

Nouă Ani Lumină este “locul” în care experimentăm cât de mult putem și sărim de pe șinele realității. Pentru noi e un fel de VR în care putem trăi scenarii ciudate. Am primit de multe ori întrebarea “Ce înseamnă Nouă Ani Lumină?”. Este o distanță pe care nu o cuprinem cu mintea. Toată lumea știe ce înseamnă ani-lumină dar nimeni nu concepe, de fapt, termenul. Asta căutăm și în muzică, sonorități mai greu de conceput.Încercăm să transmitem ciudatul și 
fantasmagoricul prin unde sonore. De multe ori vrem să fugim de pe pământ, cât mai departe de lucrurile lumești iar Nouă Ani Lumină este mantra noastră prin care parcurgem distanțe de neconceput.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...