Noutăţi

Nou single Riot Monk

Riot Monk a lansat un nou single, intitulat Riot Day. Single-ul vine însoțit și de un videoclip live filmat de Matei Marcu, Vladimir Gheorghiu & Sergiu Talabă și a fost înregistrat la LowBass5 Studio Deva, cu un mix și mastering realizat de Adrian ‘Bilă Uritescu.

Despre acesta trupa spune: “Scopul e să lăsăm la o parte toate artificiile moderne şi să ne murdărim pe mâini, practic. În dorinţa de a capta spiritul şi esenţa grunge-ului anilor ‘90, am decis să facem totul cât mai analog posibil. Asta nu înseamnă că ne întoarcem la picturi rupestre, nicidecum. Dar am urmărit să abordăm un mod de lucru care să fie cât mai DIY posibil, atât pentru copertă cât și pentru single-ul în sine. Am vrut ca oamenii care ne-au ajutat și fanii de asemenea să simtă că au făcut parte din acest proiect, pentru că ăsta e și adevărul. […] Pe single avem și cațiva invitați și mai anume pe Mihai Șarlea de la FronT, Alex Otescu de la Targ3t și pe Vladimir Gheorghiu. Nu era în plan dar se face că ne aflam cu toții în studioul lui Bilă în acea zi și i-am săltat și pe ei pe piesă.“

Despre coperta noului single, realizată de Vladimir Gheorghiu, Riot Monk spune:

“Coperta single-ului am creat-o împreună cu Vladimir Gheorghiu, pe care îl putem considera deja al 5-lea membru al trupei. Practic, putem spune că totul s-a lucrat “analog”, cu mânuţa, folosind scule gen xerox, foarfecă, lipici, bandă albă, scanner. Nu am vrut să digitalizăm coperta pentru Riot Day, și-ar fi pierdut din esență.”

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!