Noutăţi

Nou single My Dying Bride

Noul album My Dying Bride, The Ghost of Orion, va ieși pe piață pe 6 martie via Nuclear Blast. Un nou single extras de pe acesta este cel pentru Tired of Tears și poate fi ascultat mai jos.

My Dying Bride revin la ARTmania Festival, la 12 ani de când au urcat pentru prima dată pe scena din Piața Mare.

Formația britanică, prezența de aproape 30 de ani în peisajul muzical internațional, este una dintre trupele care au popularizat genurile gothic metal și death doom metal în rândul publicului, alături de Paradise Lost și de Anathema, la cele trei trupe făcânduse, de altfel, referire la „Peaceville Three” întrucât toate se aflau la acea vreme în portofoliul aceluiași label.

Cariera grupului ce avea devină cunoscut drept My Dying Bride a început în 1990 în Bradford (Marea Britanie), atunci când chitaristul Andrew Craighan și toboșarul Rick Miah au dorit înceapă un nou proiect, după plecarea lor din trupa Abiosis. S-au alăturat apoi vocalul Aaron Stainthorpe și chitaristul Calvin Robertshaw. La scurt timp după aceea, tânărul proiect a lansat și primul single, intitulat „God Is Alone”, piesă atât de bine primită de public încât a devenit sold out la puțină vreme după apariția pe piață.

Debutul de succes a atras atenția label-ului Peaceville, cu care My Dying Bride a semnat și a lansat primul EP, „Symphonaire Infernus et Spera Empyrium”, urmat curând de primul album full-lenght „As the Flower Withers”, de un turneu în Europa și Marea Britanie, de încă un EP, „The Thrash of Naked Limbs” (1992), de un al doilea album de studio, „Turn Loose the Swans” (1993), de un nou turneu, de un nou EP, „I Am the Bloody Earth” (1994) și, la distanță de numai un an, de încă un album, „The Angel and the Dark River” și de un nou turneu.

Iar efervescență creativă a continuat din album în album, acompaniate de turnee, construind în cele trei decenii de carieră un palmares de nu mai puțin de 12 albume, 3 EP-uri, 1 demo, 1 box set, 4 compilații, 1 album live și un CD/ DVD, materiale care și-au lăsat adânc amprenta asupra industriei muzicale, care au servit drept sursă de inspirație pentru numeroși tineri artiști și care le-au asigurat statutul etern de întemeietori ai unui nou gen muzical. Iar anul viitor, compozițiile care au hipnotizat generații întregi de ascultători vor răsuna din nou în Piața Mare a Sibiului.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!