Noutăţi

Noi nume confirmate pentru noua ediție ARTmania

Numelor anunțate deja precum Amon Amarth, Clutch, Cult of Luna, My Dying Bride, Myrkur și The Vintage Caravan, li se alătură Fish (ex-vocalul Marillion), Testament și Port Noir. Noua ediție se va desfășura în perioada 24-25 iulie 2020, în Piața Mare a cetății medievale a Sibiului.

Abonamentele pentru ediția aniversară a Festivalului ARTmania s-au pus în vânzare pe website-ul oficial, www.artmaniafestival.ro abonamentele individuale având prețul de 290 lei/ buc.

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment („entertainment”), este o platforma dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultură rock.

De-a lungul edițiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Însă, ARTmania Festival nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componenta de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit o ofere iubitorilor de artă din România și din străînătate.

Încă de la începuturi, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală menită ofere publicului cât mai multe evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum: concerte, expoziții, lansări de carte sau proiecții de film. Acest spațiu comun de întâlnire al artiștilor și publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, găzduit de Piața și de cetatea medievală, creează spațiul de poveste și magia care reprezintă, în esență, spiritului festivalului.

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizand experiență edițiilor anterioare, când pe scena festivalului au urcat o serie de trupe importante, de la Steven Wilson, Serj Tankian și Devin Townsend, la Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre mulți alții.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!