Noutăţi

Noi confirmări la Rockstadt Extreme Fest

BRUJERIA, ENSLAVED, OF VIRTUE și THE ROYAL sunt cele mai noi nume confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2018, ediție ce are loc în perioada 2-5 august, în Râșnov.
reamintim doar până duminică mai puteți găsi abonamente la preț presale de 230 de lei, urmând ca din data de 5 februarie, prețul crească la 270 de lei.

Până în acest moment au confirmat OBITUARY, POWERWOLF, CONVERGE, DYING FETUS, METAL ALLEGIANCE, SEPTICFLESH, BRUJERIA, ENSLAVED, DIRTY SHIRT, BUCOVINA, BELPHEGOR, MISERY INDEX, GUTALAX, FLESHLESS, GET THE SHOT, FULL OF HELL, DUST BOLT, OBSCURE SPHINX, KISTVAEN, E-ANNA, INGESTED, KUROKUMA, OF VIRTUE, THE ROYAL și IMPURE WILHELMINA.

Abonamentele au fost deja puse în vânzare, lista pentru etapele de presale până în august 2018 fiind disponibile mai jos. La fel ca și la precedentele ediții, NU vor exista bilete pe zile, ci doar abonamente ce asigură accesul în toate cele patru zile ale festivalului.

230 lei = 13.11.2017 – 4.02.2018
270 lei = 5.02 – 01.07.2018
300 lei = 02.07.2018 și pe toată durata festivalului

Ce poți spune despre Brujeria? Sau mai bine zis, ce știm despre acești muzicieni mascați din sudul Mexicului? Numele Brujeria provine din magia neagră folosită de traficanții de droguri mexiani pentru a inspira frică în rândul comunităților religioase.

Se spune acești traficanți satanici au decis formeze Brujerismo, propriul brand ‘machete metal’, original și brutal.

În septembrie 1990 a fost lansat un 7 nch bizar sub egida unei case de discuri independente și total necunoscute ce a ajuns pe rafturile din S.U.A. Toate piesele erau cântate în limba spaniolă iar muzica era catalogată drept cea mai extremă de până atunci. Nu a durat mult până când distribuitorii au început primească comenzi din partea unor indivizi ce transporatu albumele direct în Mexic sau în alte țări din America Latină.

Roadrunner Records a decis lanseze albumele Matando Gueros în 1993 și Raza Odiata în 1995, iar de atunci Brujeria a devenit reprezentantul scenei underground latine. Nu a durat mult până când numele Brujeria s-a răspândit internațional. Traficanți de droguri, lideri de gherilă erau deseori văzuți purtând tricouri cu Brujeria. Fomratia a devenit atât de cunoscută încât a ajuns pe primul loc în topul Radioactiva, cel mai popular și comercial post de radio în Mexic.

Bujeria se bucură de notorietate internațională deși au refuzat deseori concerteze live, folosească nume real, ofere interviuri sau pozeze fără măști.

În Brujeria au activat de-a lungul anilor membri din Fear Factory, Arch Enemy, Carcass, Paradise Lost, Napalm Death, Cradle Of Filth, Dimmu Borgir și chiar Faith No More. În România, Brujeria revin în formula alături de Nick Barker (Cradle Of Filth, Dimmu Borgir) și Shane Embury (Napalm Death).

Un alt nume ce revine la ediția din acest an este grupul norvegian ENSLAVED, una din cele mai emblematice apariții din spectrul black metal. Enslaved a luat naștere în anul 1991, numele grupului fiind inspirat de piesa celor de la Immortal, „Enslaved in Rot”.

Au început ca o formație de black metal clasic norvegian, însă treptat au încorporat elemente ale muzicii progresive, fapt ce a consolidat numele Enslaved la nivel internațional, oferind o abordare inedită a ce însemnă muzica black metal, iar albume precum Ruun, Vertebrae sau RIITIIR sunt considerate capodopere ale scenei scandinave. Mai mult, a fost una din puținele trupe ce a folosit consntat elemente majore ale muzicii progresive, oferind o unică identitate muzicală, Kjellson citând Pink Floyd, King Crimson, Rush, Genesis, Darkthrone și Mayhem ca surse de inspirație pentru muzica Enslaved.

La Rockstadt Extreme Fest, Enslaved vor ajunge cu un nou material discografic, E, primul înregistrat alături de Håkon Vinje.

Biletele sunt disponibile online cât și în rețele locale via:

www.rockstadtextremefest.ro
www.myticket.ro
www.bilete.ro

Sursa: comunicat de presă

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...