Noutăţi

Noi confirmări la Rockstadt Extreme Fest

Am pregătit azi un trio venit din S.U.A. și Canada, suficient de extrem, două nume concertând în premieră în România, totodată printre cele mai apreciate nume contemporane ale genului.

Însă începem cu DYING FETUS, o trupă ce probabil nu are nevoie de prezentare, o forță absolută în scena death metal, o formație ce a rămas loială timp de aproape 30 de ani, condamnată din punct de vedere comercial însă devenită una din cele mai marcante grupului ale scenei extreme.

În timp ce trupe precum Napalm Death sau Carcass cucereau Europa în anii 90, muzica death metal nu a fost chiar un trend pe continentul american. Dying Fetus a fost însă una din acele formații care a popularizat stilul, îmbinând muzica death metal cu influențe hardcore, constant dezvoltând atât o identitate muzicală cât și o bază impresionantă de fani.

Cu opt materiale full length la activ, DYING FETUS revin în România pentru a-și promova cel mai recent album, The Wrong One To Fuck With, lansat în 2017.

Venind tocmai din Quebec, Canada, GET THE SHOT a pornit drept un nume D.I.Y. venit direct din scena hardcore punk și cu o dorință sinceră de a-și răspândi muzica pe întregul mapamond. Fără modă, fără minciuni, fără figuri. Întocmai această dorință o găsim și în muzica acestor canadieni, hardcore, punk, metal, furie, disperare. O poveste despre repulsia față de lumea în care trăim.

Închidem confirmările momentan cu FULL OF HELL, un nume ce în anumite cercuri nu are nevoie de introducere. Acest tânăr grup și-a creat o reputație în timp record, având la activ un număr impresionant de concerte, în paralel explorând o paletă infinită de sunete, totul în cel mai extrem spectru al muzicii avantgardiste. Lansați în 2009, Full Of Hell reprezintă o forță primitivă  de zgomot și ritm caustic, o forță de recunoscut în scena hardcore și metal. Există un singur nume ce poate combină atât de vicios muzica grindcore, death, black metal, punk sau hardcore.

ROCKSTADT EXTREME FEST 2018 are loc în aceeași locație a Terenului de Biatlon de la baza Cetății Râșnov, spațiu unde zeci de formații internaționale vor concerta pe parcursul a 4 zile în cadrul celui mai iubit și apreciat festival de muzică extremă din România.

Abonamentele au fost deja puse în vânzare, lista pentru etapele de presale până în august 2018 fiind disponibile mai jos. La fel și precedentele ediții, NU vor exista bilete pe zile, ci doar abonamente ce asigură accesul în toate cele patru zile ale festivalului.

230 lei = 13.11.2017 – 4.02.2018
270 lei = 5.02 – 01.07.2018
300 lei = 02.07.2018 și pe toată durata festivalului

Până în acest moment au confirmat POWERWOLF, CONVERGE, DYING FETUS, METAL ALLEGIANCE, SEPTICFLESH, DIRTY SHIRT, BUCOVINA, BELPHEGOR, MISERY INDEX, GUTALAX, FLESHLESS, GET THE SHOT, FULL OF HELL, DUST BOLT, OBSCURE SPHINX, KISTVAEN, E-ANNA, INGESTED, KUROKUMA și IMPURE WILHELMINA

Biletele sunt disponibile online cât și în rețele locale via:

www.rockstadtextremefest.ro
www.myticket.ro
www.bilete.ro

Sursa: comunicat de presă

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...