Noutăţi

Noi confirmări la Manufest 2016

Alte două formaţii confirmă participarea la prima ediţie al festivalului de rockabilly de la Manufactura, Timişoara. Prima dintre ele este trupa The Crazy Plumbers din Sfântu Gheorghe, formaţie care a mai evoluat în Manufactura la începutul acestui an, ei declarând imediat după acel concert a fost unul din cele mai bune experienţe din cariera lor artistică menţionând faptul publicul timişorean a fost pur şi simplu i-a sedus.

crazy_plumbers
Cea de-a 2 a formaţie care a răspuns afirmativ la invitaţia făcută de organizatori este trupa locală Rock Abil, ţinând precizeze importanţa acestui festival şi menţionând totodată Timişoara merită un astfel de eveniment ce te duce pentru 2 zile înapoi în timp la rădăcinile muzicii actuale.
Ele se vor alătura headlinerului Killer Diller Combo din Ungaria.
Killer Diller Combo (Budapesta, HU)
Spectacolul lor colorat este umplut de ritmuri autentice de pian boogie-woogie, şi note de trompetă. În componentă formaţie se află un chitarist cu ritmuri nebune, contrabas şi baterist jazzy. Nu în ultimul rând, o cântăreaţa foxy, cu o voce blues de neuitat.
Video Killer Diller – Be Baba Leba: https://www.youtube.com/watch?v=XkjpKhJPshg
Deasemenea în prima seară de festival, cea de vineri, 4 noiembrie avem bucuria de a avea un prim speaker în prezenţa lui Mimo Obradov, omul care a făcut istorie în Timişoara la toate evenimentele culturale importante de 40 de ani încoace.
Manufest va avea loc în perioada 4-5 noiembrie 2016, în club Manufactură din Timişoara şi va cuprinde pe lângă concertele anunţate şi proiecţii de filme, workshopuri dar şi un open rock n roll piano la care se vor prezenţa atât artişti cât şi publicul doritor de a învaţă cânte la acest instrument ajutat de aceştia.
Fb event: https://www.facebook.com/events/580060925513171/
Preţul unui abonament valabil pentru 2 zile de festival este de 30 de lei şi va putea fi achiziţionat de la barul clubului Manufactura (Splaiul T.Vladimirescu Nr.9).
Biletul pentru o zi de festival este de 20 de lei şi se va găsi doar în ziua evenimentului, în limita loculuilor disponibile.
Persoanele sub 14 ani au intrarea liberă având obligativitatea de fi însoţiţi de un adult.
The Crazy Plumbers (Sfântu Gheorghe, România)
Formaţia The Crazy Plumbers a fost înfiinţat în 2012 din iniţiativa lui Levi (fost membru al formaţiei Recycle Bin) împreună cu Tamas la contrabas şi Moha la tobe. La început stilul abordat de cei trei a fost rockabilly, dar în scurt timp acesta s-a transformat în psychobilly. După ce trupa s-a completat cu încă o chitară în persoana lui Denver, The Crazy Plumbers a început o serie de concerte. Prima apariţie a formaţiei a avut loc în Vaslui la Open Câmp după care a urmat mai multe concerte la întâlniri de motociclist, şi festivalul Pokefest din Bucureşti. După un timp Tamas a părăsit formaţia, iar Levi şi-a luat locul la contrabas. De atunci trupa continuă activitatea în formula de trio, care s-a dovedit fiind mult mai eficient.
Scopul trupei este în primul rând de a promova stilul psychobilly/rockabilly, un stil underground foarte popular în Europa, dar bineînţeles şi cânte în cât mai multe locuri din ţară.
În 2015 The Crazy Plumbers a terminat înregistrările primului material cuprinzând 11 piese din care 8 compoziţii proprii iar trei pese de la artişti care au marcat stilul trupei. Materialul a apărut la sfârşitul anului 2015 sub egida Acostic World din Sfântu Gheorghe, purtând numele „8 Beers”.
Youtube video: The Crazy Plumbers – 8 beers https://www.youtube.com/watch?v=azmMS1ceSDQ
Rock Abil (Timişoara, România)
Trupa ROCK ABIL este un grup timişorean înfiinţat în anul 2007 şi cu toate formula şi componenţa s-au mai schimbat, prestaţiile echipei actuale: Grigore Bujor Hariga-chitară solo (component al grupului Pro Musica), Marian Drăghiachitară solo, vocal (ex-Pragu’ de Sus), Valentin Ivănescu-vocal, chitară ritm, chitară bas, claviaturi (ex-ŞahMat), Adi Văduvachitară bas, vocal (ex-Umber) şi Petre Prisacaru-tobe (ex-ŞahMat), s-au situat mereu în marja muzicii de foarte bună calitate. Fiecare concert e o dovadă de pasiune a muzicienilor şi un prilej de bucurie pentru fani. Repertoriul abordat constă din piese clasice de blues, rock, folk-rock ale trupelor consacrate ale anilor ’60 şi ’70, de pe ambele maluri ale Atlanticului. ROCK ABIL a susţinut nenumărate concerte în cluburile de specialitate din ţară, a apărut la numeroase festivaluri de gen şi nu numai, reacţiile publicului fiind întotdeauna la înălţime. În actuala componenţă, care datează din primăvara anului 2013, ROCK ABIL este o veritabilămaşină de muzică bună”, formată din muzicieni talentaţi şi cu experienţă, care se simt excelent pe scenă şi între care s-a format o adevărată simbioză.
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=9Ux8G4fm4MA
Special Speaker Mimo Obradov

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...