Noutăţi

Nightwish „20 de ani”, la Romexpo

Nightwish revin după 3 ani în România, vineri, pe 17 august la ROMEXPO în aer liber pentru un concert memorabil! Showul face parte din turneul mondial „Decades” în care trupa sărbătorește 20 de ani de activitate și se va bucura de o producție de excepție! Până pe 15 mai biletele au prețuri speciale iar concertul marchează și 14 ani de METALHEAD în România!

Nightwish este formația care nu mai are nevoie de nicio prezentare, după 20 de ani pe scenă internațională a metalului, Nightwish și-a asigurat prezența în istoria muzicii. Cea mai de succes trupă nordică de metal, Nightwish vor ajunge la București pentru a oferi fanilor din România o călătorie prin întreaga discografie a grupului finlandez.  Cu 8 albume la activ, compuse în mare parte de fondatorul și mastermind-ul Tuomas Holopainen, Nightwish a ajutat mult la popularizarea și dezvoltarea symphonic metalului precum și la așa numitelor female fronted metal bands. Trepatat albumele formației au ajuns în topurile din întreaga lume, cel mai recent, Endless Forms Most Beautiful primind discul de aur în țări precum Cehia, Germania sau Elveția și de două ori discul de platină în Finlanda.

Cel mai de succes album este însă Imaginaerum, care a ajuns pe locul 27 în Top Billboard 200. În plus a primit 5 discuri de aur și 3 de PlatinăDark Passion Play însă a primit 4 discuri de aur și 5 de Platină, intrând și el în Top 100 Billboard 200 Cu toate acestea, albumul care a primit cel mai rapid un disc de aur a fost Century Child care a reușit acest lucru la doar 2 ore de la lansare. În total au primit peste 60 de discuri de platină și aur, având 5 albume clasate pe locul 1 și 13 single-uri pe aceeași pozițieDark Passion Play a fost al șaselea album al formației și este cel mai scump album produs de un artist sau un grup finlandez, Jukka Nevalainen declarând în total, costurile au ajuns la aproximativ jumătate de milion de euro.

În momentul de față Nightwish înseamnă:

Tuomas Holopainen – keyboards, piano, synthesizers
Emppu Vuorinen – guitars
Jukka Nevalainen – drums, percussion (1997–2014; on hiatus)
Marco Hietala – bass, vocals
Troy Donockley – uilleann pipes, țîn whistle, low whistle, guitars, bouzouki, bodhrán, vocals
Floor Jansen – lead vocals
Kai Hahto – drums (session/touring)

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman și în Stațiile de Plata SelfPay din toată țara.

Biletele au următoarele prețuri:

– earlybird: 285 lei Cat A, 225 lei Cat B, 169 lei Cat C, 139 lei Cat D
– presale: 300 lei Cat A, 245 lei Cat B, 189 lei Cat C, 149 lei Cat D
la intrare: 320 lei Cat A, 255 lei Cat B, 199 lei Cat C, 159 lei Cat D

Categoria A – cu loc pe scaun în tribună VIP. (doar 1000 de bilete)
Categoria B – fără loc, în fața scenei (doar 1000 de bilete)
Categoriile C și D – în spatele categoriei B, fără loc (4000 de bilete)

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...