Noutăţi

Nightmarion, lansare single „Clipa” în Art Rock Cafe din Suceava

Trupa Nightmarion s-a înființat în anul 2014 în Suceava și abordează un stil cu un sound Alternative Metal.
A cântat la diferite festivaluri din țară, printre care amintim Bucovina Rock Castle, Zilele Prieteniei Bergenbier, Zilele Nordului dar și în deschiderea unor trupe mari precum Vița de Vie, Luna Amară, Coma, Bucovina etc.

Trupa a lansat la finalul anului 2020 primul său album intitulat „Mediam Noctem”. Albumul îmbină stilul melancolic cu riff-uri antrenante de chitară alcătuind un peisaj alternativ metal.
Pe data de 4 Decembrie 2021, trupa suceveana Nightmarion a lansat piesa „Terapie”, însoțită de al doilea videoclip din cariera lor.
Trupa povestește că „Perioada pandemiei a fost una grea și pentru noi. Am simțit lipsa concertelor și a interacțiunii cu publicul din fața scenei. Din fericire, am trecut cu toții cu bine prin virus și ne-am hotărât să compunem muzică nouă.”

Trupa Era Nouă a debutat pe scena muzicală din Suceava pe data de 23 iulie 2022 în deschiderea trupei Old Brew Mob, iar de-a lungul timpului, Era Nouă a avut parte de mai multe concerte și susținere din partea publicului atât din Suceava cât și din afara județului.
Cel mai important concert din cariera lor a fost la 550 km de casă, la Periam Port, județul Timiș, în cadrul festivalului Rock la Mureș. Aici, membrii trupei s-au bucurat de o experiență inedită și de un public peste așteptările lor. Dar cel mai important este că au reușit să-și ducă muzica și numele în cealaltă parte a țării, legând prietenii noi și învățând care este mersul lucrurilor în cadrul unui festival.

Fondată în 2020 de către Rareș Catargiu la tobe, Iustin Negrea la chitară ritm și Cosmin Carpiuc la chitară solo. Trupa a evoluat rapid, alăturându-se ulterior Cosmin Fazekaș la bas și Andrei Rotaru la voce, iar până în prezent au consolidat o componență stabilă și au depus eforturi substanțiale pentru a readuce sunetul autentic al rock-ului în lumina reflectoarelor ale tinerilor din zilele noastre.
În prezent, trupa Era Nouă are în repertoriu nouă piese originale, dintre care sunt publicate: “Dorinta – DEMO”, “Capătul Drumului”, “In the West” și “Singuri pe Plaja”.
Publicată pe data de 5 septembrie 2023, “Singuri pe Plajă” este cea mai recentă mândrie a trupei, fiind o combinație între un instrumental melancolic, dar energic și versuri de dragoste. Această piesă poate fi ascultată pe toate platformele de streaming: Spotify, YouTube, Apple Music etc. 

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...