Noutăţi

NIGEL KENNEDY “RUPE” DIN VIOARĂ ÎN CONCERTUL DE LA BUCUREŞTI

Categoria I de bilete la spectaculosul eveniment este foarte aproape de epuizare!

Bucureşti, 30 mai 2016 – Înconjurat de o întreagă orchestra, virtuozul violonist britanic, Nigel Kennedy, “va rupe” corzile vioarei sale, promiţând va mişca inimile celor prezenţi la concertul anunţat pe data de 16 octombrie, la Sala Palatului din Bucureşti.
Porţile se vor deschide începând cu ora 19.00. Cortina se va ridica la ora 20.00!
Biletele se vând în ritm alert, aşadar, sfătuim iubitorii lui Nigel Kennedy îşi achiziţioneze bilet din timp! Categoria I de bilete, cea de 350 lei, este foarte aproape de epuizare!

kennedy
Toţi ochii vor fi aţintiţi asupra “năbădăiosului” artist englez, Anotimpurile lui Vivaldi primind ceea ce niciodată nu le-a fost dăruit: o interpretare inedită, vulcanică şi dramatică. Un concert intens, plin de emoţie şi de surprize extrem de plăcute auzului şi, mai ales, sufletului.
Este un eveniment pe care German Quality Entertainment îl pregăteşte de ceva vreme şi îl oferă tuturor celor care iubesc muzica clasică, jazz-ul, dar şi sonorităţile rock şi, mai ales, celor care au o inimă şi o minte deschise către avant-garde. Nu degeaba cei de la The Guardian au menţionat clar şi concis dacă cineva are dreptul de “a se juca” cu Vivaldi acela este cu siguranţă Nigel Kennedy. “Totuşi suntem în secolul 21 şi îmi doresc prezint o nouă interpretare a pieselor, o nouă fomă cu un fond profund, lucru ce mi se pare vital pentru lumea modernă de azi”, mai adaugă Kennedy.
IMPORTANT! După spectacolul din Bucureşti, marele artist va susţine un al doilea concert live în România, de data aceasta la Cluj-Napoca, pe 19 octombrie, ora 20.00, evenimentul fiind organizat de Diesel Events.
Toţi suntem sensibili la muzică, fără nicio ezitare spun acest lucru. Am interpretat de atâtea ori “Anotimpurile” de Vivaldi, probabil de mii de ori, şi vreau ofer tot ce-i mai bun din mine. Sper această nouă abordare aducă o explozie de bucurie în inimile oamenilor”, a mai declarat Nigel Kennedy.
Biletele se găsesc la următoarele categorii de preţuri:
• CATEGORIA I – 350 RON – mai sunt foarte puţine
• CATEGORIA ÎI – 250 RON
• CATEGORIA III – 150 RON
• CATEGORIA IV – 100 RON

Biletele se găsesc în reţeaua Eventim: www.eventim.ro, Librăriile Cărtureşti, magazinele Germanos, magazinele Vodafone.
Pentru mai mult de 25 de ani, britanicul Nigel Kennedy este recunoscut unul dintre cei mai virtuozi violonişti din lume. Talentul sau absolut unic şi aprecierea în masă a spectatorilor au oferit noi perspective, atât repertoriului clasic cât şi celui contemporan, fiind, în acest moment, cel mai bine vândut violonist de muzică clasică din toate timpurile.

DESPRE NIGEL KENNEDY
Nigel Kennedy este un viorist şi violonist britanic foarte celebru, născut pe data de 28 decembrie 1956, în Brighton, East Sussex. Un copil minune, care la vârsta de 10 de ani alege înregistrările de jazz ale lui Fats Waller, pe care le aude la tatăl său vitreg. A fost elev la Şcoala de Muzică Yehudi Menuhin, ulterior făcânduşi studiile cu Dorothy DeLay, la Juilliard School din New York. Începutul carierei sale şi l-a făcut pe terenul muzicii clasice, interpretând şi înregistrând majoritatea marilor concerte de vioară. Mai târziu, trecânduşi în repertor şi genurile de jazz, klezmer şi altele.
Cum spuneam mai devreme, de la o vârstă destul de fragedă, Nigel Kennedy a fost protejatul lui Yehudi Menuhin. După decesul acestuia, s-a descoperit finanţase personal educaţia lui Kennedy. În 2002, Nigel Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Cameră. Discografia lui Nigel Kennedy este extrem de populară. Versiunea celebrelor „Anotimpuri” ale lui Vivaldi au intrat în Cartea Recordurilor cea mai bine vândută înregistrare a tuturor timpurilor (2 milioane de exemplare).
A concertat alături de cele mai prestigioase orchestre şi dirijori şi a colaborat cu numeroşi artişti şi trupe faimoase, printre care îi enumerăm pe Şir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush şi Jack DeJohnette, primimd totodată şi o serie de premii.
Ce poate puţini ştiau, bunicul lui Nigel Kennedy, Lauri Kennedy, a fost un muzician şi violoncelist principal în Orchestra Simfonică BBC, născut în Marea Britanie, şi care a cântat cu Fritz Kreisler, Jascha Heifetz, Arthur Rubinstein şi mulţi alţii. Bunica acestuia a fost Dorothy Kennedyo, pianistă, care l-a acompaniat pe John McCormack şi i-a învăţat pe copiii lui Enrico Caruso. Lauri şi Dorothy s-au stabilit în Australia, unde s-a născut fiul lor, violoncelistul John Kennedy. La vârsta de 24, John s-a mutat în Anglia şi s-a alăturat Orchestrei Filharmonice din Liverpool, mai târziu devenind violoncelist principal al Orchestrei Filarmonicii Regale lui Şir Thomas Beecham. În Anglia, John dezvoltă o relaţie cu pianista engleză, Scylla Stoner, cu care în cele din urmă are turnee, în 1952, ca parte a Trio-ului Llewellyn-Kennedy Piano (împreună cu violonistul Ernest Llewellyn, Stoner a fost cunoscută drept „Scylla Kennedy”, deşi ea şi John nu s-au căsătorit niciodată). Cu toate acestea, John a părăsit-o în cele din urmă pe Scylla Stoner şi s-a întors în Australia, ea rămânând însărcinată. John nu a ştiut de existenţa fiului său, Nigel Kennedy, până când nu l-a întâlnit pentru prima dată, Nigel având 11 ani. Nigel Kennedy are aproximativ 30 de rude apropiate în Australia, pe care le vizitează ori de câte ori are turnee acolo.
Noul album al lui Nigel Kennedy pune în perspectiva tot ce a realizat artistul în ultimul timp iar tot ce înseamnă Vivaldi se regăseşte acolo. invităm -l ascultaţi!

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...