Noutăţi

Nigel Kennedy reinventat, în concert la Sala Palatului

poster-Nigel-Kennedy-Bucuresti_ClujNapoca

Corzile sensibile ale incredibilului Nigel Kennedy aduc toate notele lui Vivaldi la Sala Palatului

Violonistul care a uimit o lume întreagă cu tehnica sa, cu vioară electrică și cu look-ul de star rock, într-un spectacol premieră în România!

Impresionatul NIGEL KENNEDY, cel mai aclamat și bine vândut violonist din toate timpurile, concertează în România la Sala Palatului din București, pe data de 16 octombrie, începând cu ora 20.00, într-un show concept, ce se învârte în jurul “Anotimpurilor” lui Vivaldi. “Am început să cânt muzică pentru a împărtăși cu oamenii această bucurie nebună a sunetelor”, spune Nigel Kennedy.

Intrarea va fi permisă începând cu ora 19.00.

Este un eveniment pe care German Quality Entertainment îl pregătește de ceva vreme și îl oferă tuturor celor care iubesc muzica clasică, jazz-ul, dar și sonoritățile rock și, mai ales, celor care au o inimă și o minte deschise către avant-garde.

Concertul va cuprinde minunatele ”Anotimpuri” scrise de Antonio Vivaldi în 1723 și publicate în 1725 în Amsterdam, de data aceasta reinterpretate într-o manieră unică de marele violonist, Nigel Kennedy, și o aventură extravagantă cu “peripeții sonore” alături de o întreagă orchestră compusă din 30 de muzicieni. Nu degeaba cei de la The Guardian au menționat clar și concis că dacă cineva are dreptul de “a se juca” cu Vivaldi acela este cu siguranță Nigel Kennedy. “Totuși suntem în secolul 21 și îmi doresc să prezint o nouă interpretare a pieselor, o nouă fomă cu un fond profund, lucru ce mi se pare vital pentru lumea modernă de azi”, mai adaugă Kennedy.

IMPORTANT! După spectacolul din București, marele artist va susține un al doilea concert live în România, de data aceasta la Cluj-Napoca, pe 19 octombrie, ora 20.00, evenimentul fiind organizat de Diesel Events.

Toți suntem sensibili la muzică, fară nicio ezitare spun acest lucru. Am interpretat de atâtea ori “Anotimpurile” de Vivaldi, probabil de mii de ori, și vreau să ofer tot ce-i mai bun din mine. Sper că această nouă abordare să aducă o explozie de bucurie în inimile oamenilor”, a mai declarat Nigel Kennedy.

Biletele se găsesc la următoarele categorii de prețuri:        

  • CATEGORIA I – 350 RON
  • CATEGORIA II – 250 RON
  • CATEGORIA III – 150 RON
  • CATEGORIA IV – 100 RON

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim: www.eventim.ro, Librăriile Cărturești, magazinele Germanos și magazinele Vodafone.

Pentru mai bine de 25 de ani, britanicul Nigel Kennedy este recunoscut ca unul dintre cei mai virtuozi violoniști din lume. Talentul său absolut unic și aprecierea în masă a spectatorilor au oferit noi perspective, atât repertoriului clasic cât și celui contemporan, fiind, în acest moment, cel mai bine vândut violonist de muzică clasică din toate timpurile.

 

DESPRE NIGEL KENNEDY

Nigel Kennedy este un viorist și violonist britanic foarte celebru, născut pe data de 28 decembrie 1956, în Brighton, East Sussex. Un copil minune, care la vârsta de 10 de ani alege înregistrările de jazz ale lui Fats Waller, pe care le aude la tatăl său vitreg. A fost elev la Școala de Muzică Yehudi Menuhin, ulterior făcându-și studiile cu Dorothy DeLay, la Juilliard School din New York. Începutul carierei sale și l-a făcut pe terenul muzicii clasice, interpretând și înregistrând majoritatea marilor concerte de vioară. Mai târziu, trecându-și în repertor și genurile de jazz, klezmer și altele.

Cum spuneam mai devreme, de la o vârstă destul de fragedă, Nigel Kennedy a fost protejatul lui Yehudi Menuhin. După decesul acestuia, s-a descoperit ca finanțase personal educatia lui Kennedy. În 2002, Nigel Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Cameră. Discografia lui Nigel Kennedy este extrem de populară. Versiunea celebrelor „Anotimpuri” ale lui Vivaldi a intrat în Cartea Recordurilor ca cea mai bine vândută înregistrare a tuturor timpurilor (2 milioane de exemplare).

A concertat alături de cele mai prestigioase orchestre și dirijori și a colaborat cu numeroși artiști și trupe faimoase, printre care îi enumerăm pe Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush și Jack DeJohnette, primind totodată și o serie de premii.

Ce poate puțini știau, bunicul lui Nigel Kennedy, Lauri Kennedy, a fost un muzician și violoncelist principal în Orchestra Simfonică BBC, născut în Marea Britanie, și care a cântat cu Fritz Kreisler, Jascha Heifetz, Arthur Rubinstein și mulți alții. Bunica acestuia a fost Dorothy Kennedyo, pianista, care l-a acompaniat pe John McCormack și i-a învățat pe copiii lui Enrico Caruso. Lauri și Dorothy s-au stabilit în Australia, unde s-a născut fiul lor, violoncelistul John Kennedy. La vârsta de 24, John s-a mutat în Anglia și s-a alăturat Orchestrei Filarmonice din Liverpool, mai târziu devenind violoncelist principal al Orchestrei Filarmonicii Regale lui Sir Thomas Beecham. În Anglia, John dezvoltă o relație cu pianista engleză, Scylla Stoner, cu care în cele din urmă are turnee, în 1952, ca parte a Trio-ului Llewellyn-Kennedy Piano (împreună cu violonistul Ernest Llewellyn, Stoner a fost cunoscută drept „Scylla Kennedy”, deși ea și John nu s-au căsătorit niciodată). Cu toate acestea, John a părăsit-o în cele din urmă pe Scylla Stoner și s-a întors în Australia, ea rămânând însărcinată. John nu a știut de existența fiului său, Nigel Kennedy, până când nu l-a întâlnit pentru prima dată, Nigel având 11 ani. Nigel Kennedy are aproximativ 30 de rude apropiate în Australia, pe care le vizitează ori de câte ori are turnee acolo.

Noul album al lui Nigel Kennedy pune în perspectivă tot ce a realizat artistul în ultimul timp, iar tot ce înseamnă Vivaldi se regăsește acolo. Vă invităm să-l ascultați!

 

 

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...